EGE Hazır Yiyecek Çalışanları ÖZ GIDA İŞ Ailesine Hoş geldiniz!

EGE Hazır Yiyecek Çalışanları ÖZ GIDA İŞ Ailesine Hoş geldiniz!

Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu, EGE Hazır Yiyecek çalışanlarının sendikamıza karşı teveccühü ve destekleriyle yürüttüğümüz bir örgütlenme çalışmasını daha bitirdik. EGE Hazır Yiyecek işçisi artık Türkiye sendikal hareketinde mücadeleleriyle özel bir yere sahip olan Öz Gıda İş Sendikasını seçti” dedi.
 
Hançeroğlu, yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:
 
Öz Gıda İş Sendikası İzmir Torbalı’da kurulu, paketli hazır yiyecek sektörünün önde gelen firmalarından Ege Hazır Yiyecek San.Tic. A.Ş.’de örgütlenmeyi kısa bir sürede başarıyla tamamladı.
 
Bunun akabinde ‘EGE Hazır Yiyecekte’ çoğunluğu sağlayan sendikamız hiç vakit kaybetmeden aynı gün çoğunluk yetki tespiti yazısı düzenleyerek Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığına başvuruda bulundu. Bakanlık, yapılan inceleme sonucunda tarafımıza olumlu tespit yazısı göndererek Ege Hazır Yiyecek işletmesinde yetkili sendika olduğumuzu tescilledi.
 
Ekmek, demokrasi ve özgürlük mücadelemizde yanımızda yer almaya karar veren EGE Meze çalışanları, verdiği destansı mücadeleleriyle 46 hizmet yılını geride bırakan, Türkiye'de sendikacılık anlayışına farklı bir ivme kazandıran, Öz Gıda İş Sendikası ailesinin bir parçası oldu.
 
İnsanca ve hakça bir yaşam için kavgamızı kesintisiz sürdürüyoruz
 
Etkili ve başarılı bir sendikal hareketin ve çözüm üretmeye odaklı bir sendikal anlayışın savunucusu olarak, insanca ve hakça bir yaşam ve aydınlık bir dünya için verdiğimiz kavgayı kesintisiz sürdüren ÖZ GIDA İŞ; İŞÇİSİ, sendikası ve işvereniyle daha çok ÜRETİM, daha GÜVENLİ bir ortam için güç ve gönül birliği arzu ediyor, gücümüze güç katan EGE Hazır Yiyecek çalışanlarına da hayırlı olsun diyoruz.
 
Öz Gıda İş Sendikası’nın tek bir hedefi vardır; O da işkolumuzdaki yüzbinlerce örgütsüz işçiyi örgütlemek, onları sendikal güvenceye kavuşturmak, insan onuruna yaraşır bir yaşam sürmelerine aracı olmaktır. EGE Hazır Yiyecekte çalışan sevgili kardeşlerimiz bilsinler ki; Sendika olarak önceliğimiz işyerlerimizin bacalarının tütmesi, üretimin ve istihdamın arttırılması, sonra da emekçi kardeşlerimizin hak ettikleri ücret ve sosyal yardımları alarak yaşam standartlarının yükseltilmesidir.
 
Artık ÖZ GIDA İŞ sizlerle daha büyük, sizler sendikayla daha güçlü olacaksınız.
 
Bu mücadelede büyük emek sarf eden, Örgütlenme Uzmanımız Şaziye Eren, Özgörkey İşyeri Baş Temsilcimiz Güler Çakır ve gücümüze güç katan EGE Hazır Yiyecek çalışanlarına teşekkür ediyor, “ÖZ GIDA İŞ AİLESİNE HOŞ GELDİNİZ” diyoruz.
 
Tevfik Ali Hançeroğlu
Genel Başkan Yardımcısı
Yayımlanma Tarihi: 12 Ağustos 2022 Cuma