Of Çaysan’da Toplu İş Sözleşmesinin imzalanmasına artık çok yakınız

Of Çaysan’da Toplu İş Sözleşmesinin imzalanmasına artık çok yakınız

Sendikamız, OF Çaysan Jacobs Careers “yetki tespit” davasında hukuki bir zafer elde etti. İstanbul 34. İş Mahkemesi yetkinin ÖZ GIDA İŞ sendikasında olduğuna hükmetti.

Uzunca bir süredir işçilerle beraber yürüttüğümüz örgütlenme çalışmalarının başarıyla sona ermesinin ardından OFÇAY’da çoğunluğu sağlayan sendikamız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na 21 Ocak 2020 tarihinde çoğunluk yetki tespiti başvurusunda bulunmuştu.  

Bunun akabinde işveren tarafından sendikamızın aldığı yetki tespitine haksız şekilde itiraz edilmiş, sürecin uzaması sağlanarak akamete uğratılmaya çalışılmıştır.

OF Çaysan tarafından açılan ve uzunca süredir devam eden yetki tespitine yapılan itiraz davası, İstanbul 34. İş Mahkemesi 2020/46 E. Sayılı yetki itiraz davası kararı ile REDDEDİLMİŞTİR. Bu karar ile sendikamızın yetkili olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Kararın kesinleşmesi için yasal sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Of Çaysan çalışanlarının kararlı mücadelesi ve eksilmez desteğiyle beklenen toplu iş sözleşmesinin imzalanmasının çok yakın olduğunun müjdesini veriyor, kararın tüm Of Çaysan çalışanlarına hayırlı olmasını diliyoruz.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 27 Temmuz 2022 Çarşamba