Lezita mücadelemiz genişleyerek devam ediyor

Lezita mücadelemiz genişleyerek devam ediyor

Lezita mücadelemiz kamuoyunun da desteği ile genişleyerek devam ediyor. Öz Gıda İş Sendikası Örgütlenme Dairesi Başkanımız Göksel Şengün, İstanbul'da Lezita'nın ürün verdiği KFC, McDonald's ve Migros önünde yaptıkları açıklamalarla işvereni, işçilerin sendikal özgürlüğüne saygı göstermeye davet ettiklerini duyurdu. Üyemiz işçiler, “Tavuğuna kışt mı dedik? Anayasal hakkımızı istedik” yazılı pankart taşıdı.

Fabrika önünde işçilerle birlikte başlattığımız direnişimizin 42'nci gününe ulaştığını belirten Şengün, isteklerimiz yerine gelene kadar eylemlerimizi sürdürmeye kararlıyız” dedi.

“Bu eylemler burada kalmaz, tüm şubelerinizin önüne yayılır”

Şengün, şunları kaydetti:

"Bugün burada işten haksız yere çıkartılan 39 Lezita işçisi için buluştuk. 39 işçiyi yüz kızartıcı suçla, hırsızlıkla suçlayan Lezita'yı ve onun iş ortaklarını uyarmak için buluştuk. Önünde basın açıklaması yaptığımız bu kuruluşlar Lezita ile iş ortaklığı bulunan şirketlerdir. Bu şirketler, Lezita'nın işçi karşıtı tavrına ortak olmamalı. Lezita'yı yanlışlarından dönmesi için ikaz etmeli. Eğer Lezita ile hiçbir şey yokmuş gibi çalışmaya devam edeceklerse biz buradan ikaz ediyoruz: Lezita emekçisinin ateşi sizi de yakar. Halkımız onların iş ortaklarını da asla unutmaz. Bu eylemler burada kalmaz, tüm şubelerinizin önüne yayılır."

Eylemlerimizin, bugün Sancaktepe’de bulunan BİM Genel Müdürlüğü, yarın Beşiktaş Meydanındaki MCDonald’s önünde, Cumartesi günü de McDonald’s Bakırköy önünde devam edeceğine dikkat çeken Örgütlenme Dairesi Başkanımız Göksel Şengün, “Masaya oturma davetimize işverenden olumlu cevap alamadığımız takdirde basın açıklamalarımız 81 ile yayılacaktır” uyarısında bulundu.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 29 Haziran 2022 Çarşamba