Genel Başkan Yardımcılarımızdan Lezita’da devam eden eyleme destek ziyareti

Genel Başkan Yardımcılarımızdan Lezita’da devam eden eyleme destek ziyareti

Genel Başkan Yardımcılarımız Halil Çukutli ve Tevfik Ali Hançeroğlu, 16 Haziran 2022 tarihinde Abalıoğlu Lezita fabrikası önünde 30 gündür eylem yapan üyemiz işçilere destek ziyaretinde bulundular.  

Çukutli, “baskılara boyun eğmeyeceğiz”
Lezita fabrikasından işten çıkarılan arkadaşlarımız için başlattığımız eylemin 30. güne ulaştığını dile getiren Çukutli, “herhangi bir taşkınlık yapmadan işten çıkarılan işçilerimizle beraber hak mücadelesinin devam ettiğini belirterek, “Hiçbir arkadaşımızın endişesi olmasın. Biz Öz Gıda İş Sendikası olarak sonuna kadar sizlerle beraber olacağız. Ekmeğimize, aşımıza, geleceğimize yapılan saldırılara karşı dimdik ayakta duracağız, baskılara boyun eğmeyeceğiz. Mücadelemizi emekçi kardeşlerimiz işlerine geri dönene kadar devam edeceğiz” diye konuştu.

Hançeroğlu “geri adım atmayacağız”
Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu, “İşten çıkarılan üyelerimiz bu kapının önünde 30 gündür kararlı ve onurlu mücadelesini sürdürmektedir, sendikamızın bu mücadeleden asla geri adım atmayacak ve sonuç alıncaya kadar kardeş sendikalar ve halkımızla birlikte bu mücadeleyi daha da büyüterek devam ettireceğiz” dedi.

Hançeroğlu, Abalıoğlu Lezita yönetiminin bu tutumundan vazgeçerek işten çıkardığı işçileri geri almaya ve itirazı geri çekmeye çağırdı.

Genel Başkan Yardımcılarımız üyelerimizle birlikte, hatıra fotoğrafları çekildikten sonra fabrikanın önündeki eylem alanından ayrıldılar.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 16 Haziran 2022 Perşembe