Arslan, ‘ÇAYKUR için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz”

Arslan, ‘ÇAYKUR için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz”

15 Haziran 2022 tarihinde Hizmet-İş Sendikası Rize Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu'na katılan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, ÇAYKUR işçilerinin sorunlarının çözümüne yönelik konfederasyonumuzun çalışmalarını anlattı.

“ÇAYKUR’u geleceğe taşıma konusunda her türlü katkı ve desteği vermeye devam edeceğiz”

HAK-İŞ’in ÇAYKUR’da yetki aldıktan sonra mevsimlik işçilerin şartlarının iyileştirilmesi için mücadele başlattıklarını ve geçici işçilerin çalışma sürelerini Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın desteğiyle artırdıklarını kaydeden Arslan, “Geçen yıl imzalanan protokol ile geçici işçilerin daimi kadrolara alınabilmesi konusunda çalışma başlatılması ve bu çalışmaların bu yıl içerisinde tamamlanması konusunda prensip kararı aldık. Önümüzde kısa bir dönem var. İnşallah bu dönem içerisinde bu sorunları çözmemiz gerekiyor. ÇAYKUR'da kadrolu işçi sayımız hızla azalıyor, geçici işçi sayımız artıyor. Öyle bir noktaya geliyoruz ki kadrolu işçilerin yapacağı işler yapılamaz noktaya geliyor. Bu konuda görüşmelerimiz devam ediyor. ÇAYKUR’un ne anlama geldiğini biliyoruz. İşbirliği içerisinde, ÇAYKUR’u geleceğe taşıma konusunda her türlü katkı ve desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

Alım kampanyası bittikten sonra geçici işçilerin başka bir iş yerinde çalışma imkanı olmadığını belirten Arslan, “İşten çıktıktan sonra işsizlik ödeneğine başvuramıyor. Çünkü hizmet akdi devam ediyor. Başka bir kurumda sigortalı çalışmak isterse iş akdi feshedilmiş oluyor. O nedenle sigortalılık süresini doldurma şansı olmuyor. Bu konuyu da bakanlık ile çalışıyoruz” diye konuştu.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 16 Haziran 2022 Perşembe