EFFAT ve ITCILO Ortaklığında Gerçekleşen Cinsiyet Eşitliği ve Kapsayıcılık Çalıştayına Katılım Sağladık!

EFFAT ve ITCILO Ortaklığında Gerçekleşen Cinsiyet Eşitliği ve Kapsayıcılık Çalıştayına Katılım Sağladık!

EFFAT ve ITCILO ortaklığında düzenlenen Cinsiyet Eşitliği ve Kapsayıcılık başlıklı çalıştay 28-29 Mart tarihlerinde Madrid’de gerçekleşti.

Sendikamız Öz Gıda-İş’i temsilen Genel Merkez Kadın Komitesi Başkanımız Aybüke Bengü Özmutaf ve Dış İlişkiler Uzmanımız Ekin Mutlu programa katılım sağladı.

Cinsiyet eşitsizliğinden kaynaklı ücret farklılıkları, kadın çalışanların sendikalarda karşılaştıkları problemler ve sendikalardan beklentileri programın genel konularını oluşturdu.

Sendikamız adına yapılan kadın faaliyetleri, eğitimler, projeler ve oluşturulan tüm çıktılar katılımcılarla paylaşıldı. ILO’nun C190 Sayılı Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacizin Ortadan Kaldırılmasına İlişkin Sözleşmesinin de öneminin vurgulandığı programda konfederasyonumuz HAK-İŞ’in C190’ın toplu iş sözleşmelerine yansıtılması için yaptığı çalışmalar bildirildi.

Program EFFAT’ın ulusal ve Avrupa Birliği kapsamında, iş yerleri başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerinde cinsiyet eşitliği ve kapsayıcılık adına yapılması gerekenlerin katılımcı sendikalar tarafından belirtildiği çalışma ile sona erdi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 31 Mart 2022 Perşembe