ABALIOĞLU LEZİTA da Mahkeme ’YÜZ KIZARTICI suçlamayla işten atılan işlere hakkını teslim etti

ABALIOĞLU LEZİTA da Mahkeme ’YÜZ KIZARTICI suçlamayla işten atılan işlere hakkını teslim etti

Sendikamız, son dönemde yürüttüğü Abalıoğlu Lezita Örgütlenmesinde hukuki bir zafer daha elde etti. Sendikamıza üye oldukları gerekçesiyle haksız ve hukuksuz bir şekilde iş akitleri feshedilen 10 üyemiz adına sendikamız tarafından açılan dava kazanılarak, üyelerimizin işe iadesi ve sendikal tazminata karar verildi.

Kemalpaşa İzmir’de kurulu bulunan Türkiye’nin en önemli piliç eti üreticilerinden biri olarak faaliyet gösteren Abalıoğlu Lezita Gıda San. A.Ş. işletmesi, Lezita işçilerinin sendikamızda örgütlenmeye başlaması üzerine üyelerimiz üzerindeki baskıyı arttırmış, 10 üyemiz işçiyi “yüz kızartıcı” suç isnat ederek haksız ve hukuksuz şekilde işten çıkartmış ve haklarını ödememişti.

Bunun üzerine Sendikamız, birçok yerde basın açıklamaları yaparak, Lezita işçilerinin sesini kamuoyuna ulaştırmış, İzmir 23. İş Mahkemesinde üyelerimiz adına sendikal tazminat talepli işe iade davası açarak, mücadelesini hukuki alana da taşımıştı.

İşe İade ve Sendikal Tazminat
Sendikamızın üyelerimiz adına açtığı işe iade İzmir 23. Hukuk Dairesi tarafından kesin olarak karara bağlandı. Mahkeme, 10 üyemizin işe iadesine ve işveren tarafından yapılan feshin sendikal nedenle olduğuna hükmetti. Her bir üyemiz için 4'er aylık boşta geçen süre ücreti ile 12'şer aylık ücretleri tutarında olmak üzere sendikal tazminata hükmeden İzmir 23. İş Mahkemesinin bu kararı aynı zamanda Lezita’ta diğer çalışanlar başta olmak üzere Türkiye'deki tüm işçiler için emsal nitelik taşıyor.

Abalıoğlu Lezita’da Hukuk Mücadelemiz Sürüyor
İşverenin, Sendikal örgütlenme nedeniyle haksız ve hukuksuz şekilde üyelerimizi işten çıkartmasına karşı, ilk günden itibaren mücadelesini sürdüren Sendikamız, Abalıloğlu Lezita’da örgütlenme ve hukuk mücadelesine devam ediyor. Öz Gıda İş Sendikası olarak, Lezita’da verdiğimiz büyük mücadeleyi her alanda sürdürecek ve sonuç alana kadar mücadelemize devam edeceğiz. İnanıyoruz ki mahkeme çok kısa süre içerisinde işveren tarafından yetki tespitine yapılan itirazı da lehimize sonuçlandıracaktır.

Örgütlüysen GÜÇLÜSÜN,!
Elde ettiğimiz hukuk zaferi göstermiştir ki Sendikalı olan çalışan, güçlü ve güvenceli çalışandır. Üyelerini bir an olsun yalnız bırakmayan ve sonuna kadar yanında olan Sendikamızın elde ettiği bu büyük zafer, bunun en açık göstergelerinden biridir. Gıda Sektöründe çalışan tüm işçileri Öz Gıda İş çatısı altında bir olmaya çağırıyoruz.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 10 Mart 2022 Perşembe