Şube Kadın Komitemizle değerlendirme toplantısı genel merkezimizde yapıldı

Şube Kadın Komitemizle değerlendirme toplantısı genel merkezimizde yapıldı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Kadın Komitesi Başkanlığımız tarafından düzenlenen toplantı Genel Merkez toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıda, Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu ve Kadın Komitesi Başkanımız Aybüke Bengü Özmutaf’ın yanı sıra Kadın Komitesi Başkan Yardımcılarımız Zeynep Vildan Gündoğan, Sümeyye Aybike Köksal, Muhasebe Uzmanımız Merve Köksal,  Eğitim ve Mevzuat Daire Başkanımız Mustafa Erdoğan ve Şubelerimizin Kadın Komitesi Başkanları yer aldı.

Toplantının açılışı konuşmasını yapan Kadın Komite Başkanımız Aybüke Bengü Özmutaf, sendikamızın desteğiyle kadın komitesinin yürüttüğü çalışmaların önemli başarılara imza attığını belirterek yürütülen faaliyetlerimizle ilgili bilgiler verdi.

Hançeroğlu, “Karar alma mekanizmalarında yer alın, daha aktif ve görünür olun”
Konuşmasında sendikal gücün inşasında kadın işçinin gücü ve önemini vurgulayan Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu, “Öz Gıda İş’li kadın üyelerimizin bir kısmı sendikamızın çatısı altına önemli görevler yapmaktadır, bununla gurur duyuyoruz” dedi.
Kadın çalışanlarımızın çalışkanlığı, üretkenliği hem sendikamız hem de çalışma hayatı için son derece kıymetlidir diyen Hançeroğlu, “güçlü toplumlar için kadınların İş hayatında ve karar alma mekanizmalarında mutlaka yer alın, daha aktif ve görünür olun.” tavsiyesinde bulundu.

Kadın Komitesinin 2022 yılı planlaması yapıldı
Kadın komitemizin 2022 yılı planlarının görüşüldüğü toplantıda, Şube kadın komitemizin yıllık faaliyet raporları gözden geçirildi ve yıl içerisinde kadın faaliyetlerinin yürütülmesi için planlama yapıldı. Genel Merkez Kadın Komitesi Başkanlığının faaliyetleri ve süreçleri hakkında istişarelerde bulunuldu.

Kadın Komitesi toplantısında ayrıca Muhasebe Uzmanımız Merve Köksal, Proje Uzmanımız Sinan Özenç Dalgıç ve Eğitim ve Mevzuat Daire Başkanımız Mustafa Erdoğan tarafından katılımcılara “ücret hesaplamaları, yeni vergi sistemi, toplu iş sözleşme süreçleri ve Öz Gıda İş ve Hak-İş’in tanıtımı, teşkilat yapısı, komiteleri, örgütlü olunan işyerleri hakkında bilgi de verildi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 9 Mart 2022 Çarşamba