EFFAT iletişim ağı toplantısı yapıldı!

EFFAT iletişim ağı toplantısı yapıldı!

Avrupa Gıda, Tarım ve Turizm Sendikaları Federasyonu-EFFAT’ın İletişim Ağı toplantısı 17 Şubat 2022 tarihinde gerçekleşti.

Toplantıya sendikamız adına İdari İşler Müdürümüz Tufan Acar ve Basın Müşavirimiz Ayhan Alim'li’nin yanı sıra, EFFAT’tan Enrico Somaglia, Kristjan Bragason, Maddalena Colombi, UGT-FICA’ José Mejias, FAI CISL’ Rossano Colagrossi, SEL’den Karoliina Öystilä, FNV Erna Bosschart, SOLIDARNOSC’den Zbigniew Sikorski, RPF’den Jolanta Butkevičienė, PRO-GE’ Wolfgang Purer, FELLESFORBUNDET’den Jens Petter Hagen, UILA’dan Giusy Pascucci katılım sağladı.

Video konferans yöntemi ile yapılan toplantı, EFFAT Genel Sekreteri Kristjan Bragason’ın, açılış konuşması ile başladı. Effat’ın 2022-2023 aksiyon planı ve önceliklerinden bahseden Branson, “sendikal güç ve uluslararası dayanışma inşa edilmesi, birlikte daha iyi bir Avrupa, İş dünyası için sürdürülebilir bir geleceğin sağlanması, işçilerin hakları ve koşullarının iyileştirilmesi ve tarladan sofraya sürdürülebilir bir tarım, gıda ve turizm politikasının izlenmesi” ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Önceliklerinin üyeleri için insana yakışır ücretler alınması ve insana yakışır iş koşullarının sağlanması olduğunu belirten Bragason, “özellikle et ve et ürünleri sektöründe pandemi sürecinde büyük sıkıntılar yaşandı. 2022 ve 2023 yıllarında amacımız özellikle bu sektörde Toplu İş Sözleşmelerin güçlendirilmesidir.  Bunu yapabilmek için gereken tüm adımları atıyoruz, atacağız" diye konuştu.

Söz alan EFFAT basın müşaviri Maddalena Colombi’nin, “Effat ve üye sendikalar birbirleriyle nasıl sağlıklı ve etkili iletişim kurabilir ve bununla ilgili neler yapılabilir?” sorusu üzerine söz alan katılımcılar çeşitli önerilerde bulundular.

Toplantıda yer alan İdari İşler Müdürümüz Tufan Acar ise, yakın zamanda uygulamasını başlattığımız “Mobil Uygulamamız” hakkında ayrıntılı bilgi vererek üyelerimize ve sendikamıza sağladığı kolaylıklardan bahsetti. Effat ve üye sendikaların buna benzer bir uygulaması olmadığını söyleyen Acar, EFFAT için benzer bir uygulama yapılabilirse hem üye sendikalar kendi haberlerini bu platform üzerinden rahatlıkla gönderebilir hem de sendikalar arasında sağlıklı ve etkili iletişim kurulabilir” tavsiyesinde bulundu.

Hollanda Sendikalar Konfederasyonundan (FNV) Erna Bosschart, mobil uygulamamızı çok beğendiğini söyleyerek bu öneriye destek verdiğini ve sıcak baktığı söyledi.
Diğer katılımcıların da Öz Gıda İş mobil uygulamamız üzerine benzer söylemlerinden sonra karşılıklı iyi dilek temennileri ile toplantı sonlandı.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 18 Şubat 2022 Cuma