Kamu işçilerine yüzde 2,5 oranında ilave zam

Kamu işçilerine yüzde 2,5 oranında ilave zam

Hak İş Yönetim Kurulu olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yaptığımız ziyaretimizde ve Çalışma Bakanımız Vedat Bilgin ile yaptığımız görüşmemizde ve sonrasında memurlara uygulanan ilave zammın kamu işçileri içinde uygulanması talebimizi dile getirmiştik.

Nihayet, kamu işçilerine ek zam yapılması talebimiz hükümetimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından olumlu karşılanmış ve neticelendirilmiştir.

Böylelikle Kamu Toplu İş Sözleşmesinde yapılan ücret zammın üzerine ortaya çıkan enflasyon farkı ve yüzde 2,5 oranında yapılacak bir artışın daha ilave edilmesi ile birlikte kamu işçilerinin ücretlerinde toplamda yüzde 27.97 oranında bir artış sağlanmış olacaktır.

Kamu İşçileri için açıklanan yüzde 2,5 oranında yapılacak ilave zamdan sendikamızın örgütlü olduğu Çaykur ve Et ve Süt Kurumu ve Atatürk Orman Çiftliğinde çalışan 12 bin üyemiz başta olmak üzere yaklaşık 700 bin kamu işçisi faydalanacaktır.

Hak İş olarak, öncülük ettiğimiz bu talebimize ilişkin Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Çalışma Bakanımız ve hükümetimize olumlu yaklaşımından dolayı teşekkür eder, tüm işçilerimize hayırlı olmasını dileriz.

Basın Bürosu  
Yayımlanma Tarihi: 27 Ocak 2022 Perşembe