2022 yılının tüm insanlığa mutluluk ve refah getirmesini diliyorum

2022 yılının tüm insanlığa mutluluk ve refah getirmesini diliyorum

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, " Bugün, yeni umutlar ve dileklerle yeni bir yıla giriyoruz. 2022 yılının ülkemize ve bütün dünyaya hayırlı olmasını, tüm insanlığa sağlık, mutluluk ve refah getirmesini diliyorum” dedi.

Şahin, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajda şunları kaydetti:
 
Türkiye ve dünya için önemli gelişmelere sahne olan bir yılı daha geride bırakıyoruz. 2021 yılında tüm dünyamızda ve ülkemizde toplumu umutsuzluğa sevk eden pek çok olumsuz olay yaşandı. Hâlâ tüm dünyanın iki yıldır bir türlü yakasını kurtaramadığı koronavirüs tehlikesi, doğal afetler, ekonomik zorluklar, kurdaki dalgalanmalar ve beraberinde getirdiği fiyat artışları…

Kurdaki dalgalanmanın şimdilik yavaşladığı ve ekonomik dengelerin biraz da olsa toparlandığını görüyoruz. “Krizle ilgili karamsar senaryolar üretmek yerine hükümetiyle, özel sektörüyle herkesin ortak akılla hareket ederek bu süreci daha fazla yatırım, üretim ve buna bağlı istihdamı arttırmak suretiyle fırsata çevirmek gerektiği inancındayım. Yaşadığımız bunca sıkıntılara rağmen yılmadan yolumuza devam etmek mecburiyetindeyiz. Geçmişten günümüze kadar tüm sorunlarını inanç ve kararlılıkla aşan aziz milletimiz, bundan sonra da tüm gücü ve güveniyle ama en önemlisi birlik ve beraberliğiyle mutlu yarınlara ulaşacaktır. 

Bilindiği üzere 2022 yılı süresince en düşük net asgari ücret 4.253 lira olarak belirlendi. Yüzde 50’lik bir artış oranıyla 4.253.TL olarak açıklanan asgari ücretin 6,5 milyon asgari ücretli çalışanın enflasyon karşısındaki kayıplarını nispeten telafi edeceğine inanıyoruz. Bu rakam refah seviyesinin artması açısından önemli, her ne kadar hiçbir ücret çalışanların emeğinin karşılığı olamasa da toplumsal uzlaşıyı yakalamak işçi ve işveren açısından büyük önem arz etmektedir.

Öte yandan asgari ücret tutarındaki bütün işçilerin ücretlerinin vergi dışı bırakılması iki paydaşın da çıkarlarının gözetilmesi bakımından çok önemli ve tarihi bir öneme sahiptir. Aynı zamanda gelir vergisiyle damga vergisinin kaldırılması işveren üzerindeki maliyet yükünü rahatlatacaktır. Gelinen bu aşamada Öz Gıda İş Sendikası olarak uzun zamandır savunduğumuz ve talep ettiğimiz vergi yükünün kaldırılmasını hem işçi refahının artması hem de işletmelerin devamlılığına da katkı sağlaması bakımından memnuniyet verici olarak görmekteyiz.

46 yıldır aynı heyecan, azim ve kararlılıkla çalışıyoruz
Sendikacılık hareketinin her geçen yıl yıpranmasına, kan kaybetmesine, örgütlenme önündeki engellerin artmasına rağmen üyelerimizin haklarını korumak ve ileri taşımak için her yıl olduğu gibi 2021 yılında da önemli adımlar attık.

Öz Gıda İş ailesi olarak sendikal mücadelede kararlı ve uzun soluklu çalışmaya büyük önem vermekteyiz. 46 yıldır aynı heyecan, azim ve kararlılıkla çalışma hayatındaki sorunları gündemde tutmaya, çözüm yolları aramaya yönelik çabalarımızı her platformda anlatmaya, sesimizi duyurmaya, birlik ve dayanışma içinde çalışmaya devam ediyoruz. Temennimiz 2022 yılının, örgütlenme önündeki engellerin tamamen kaldırıldığı, kayıt dışı çalışmanın sıfırlandığı, geçici ve mevsimlik işçilik, istihdam ve işsizlik gibi konuların çözüme kavuştuğu ve iş kazalarının olmadığı bir yıl olmasıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle çalışanlarımızın sorunlarının çözümünde yeni mücadelelere hazırlanılması için heyecan ve azimle çalışmalarımızı sürdüreceğimizi belirtir, 2022 yılının başta üyelerimiz olmak üzere, teşkilatımıza, ülkemize, milletimize, insanlığa ve büyük ÖZ GIDA İŞ ailesine hayırlar getirmesini dilerim.

Türkiye’nin önde gelen sendikalarından birinin mensubu olduğunuzu asla unutmayınız.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 31 Aralık 2021 Cuma