ESK Endüstriyel İlişkiler Toplantısı Trabzon’da düzenlendi

ESK Endüstriyel İlişkiler Toplantısı Trabzon’da düzenlendi

Et ve Süt Kurumu ile Sendikamız Öz Gıda İş arasında Endüstriyel İlişkiler Kurulu Koordinasyon toplantısının yedincisi 3 - 4 Aralık 2021 tarihlerinde Trabzon’da düzenlendi.

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü Birim Yöneticileri, Sendikamız Öz Gıda İş ve TÜHİS yetkililerini bir araya getiren Endüstriyel İlişkiler Kurulu toplantısında temsilci ve üyelerimizin talepleri müzakere edildi.

Toplantıya, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun, Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cemal Çalık, Genel Başkan Yardımcılarımız Halil Çukutli, Tevfik Ali Hançeroğlu, TÜHİS Genel Sekreter Yardımcısı Şerafettin Güler, ESK Şube Müdürleri, Kombina Müdürleri, Ankara Şube Başkan Yardımcımız İlhan Öztürk ve işyeri sendika temsilcilerimiz katıldı.

“Öz Gıda İş’e gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun, Kurumda büyük bir özveri ile görev yapan işçilerin her türlü talep ve ihtiyaçlarına samimiyetle yaklaştıklarını ve değerlendirmeye aldıklarını dile getirdi. Çalışma koşullarının iyileştirilmesi konusunda sendikalarla iş birliği içinde hareket ettiklerini belirten ESK Genel Müdürü Osman Uzun, Sendikamız Öz Gıda İş’e gayretlerinden dolayı teşekkür etti.

“ESK ile yıllardır uyum içerisinde çalışıyoruz”
Genel Başkan Yardımcımız Halil Çukutli, toplantıda yaptığı konuşmada, pandemi döneminde sağlık sektörü kadar gıda sektörünün de önemli görevler üstendiğine işaret ederek, “Gıda sektörü çalışanları olarak pandemi döneminde hiç ara vermeden, dinlenmeden üretmeye devam eden tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Zor bir dönemin üstesinden hep beraber geldik. Gıda sektörü çalışanlarının iş yerlerinde kazanımlarını artırmak ve çalışma koşullarını iyileştirmek amacı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda işçilerimizin haklarının korunması konusunda Et ve Süt Kurumu ile yıllardan beri uyum içerisinde çalışıyoruz.  Hayvancılık sektörünün odak noktası olan ESK, ülkemiz ekonomisine katkılarını ve halkımız ihtiyaçlarının karşılanmasında üstlenmiş olduğu faaliyetlerini ilgi ve takdirle izlemekteyiz.” dedi.

“ESK çalışanlarına değer veren bir kurumdur”
Toplantıda konuşma yapan TÜHİS Genel Sekreter Yardımcısı Şerafettin Güler de ESK'nın çalışanlarına değer veren bir kurum olduğunun altını çizdi. Et ve Süt Kurumunun personelinin sorunları ile her zaman yakinen ilgilendiğini dile getiren Güler, gösterilen duyarlılıktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. 

ESK Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cemal Çalık ile sendika işyeri temsilcilerinin bir araya geldiği Endüstriyel İlişkiler Toplantısının ikinci bölümünde, kombinaların iş yeri temsilcileri tarafından çalışanların talep ve önerileri ele alındı.

Toplantı sonrası yeni faaliyete geçecek olan Et ve Süt Kurumu Trabzon Et Kombinası hep birlikte ziyaret edilerek yapılan çalışmalar yerinde incelendi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 7 Aralık 2021 Salı