Genel Başkanımız Şahin, ‘Mevlam Sezai Karakoç Ağabeyimizin mekanını cennet eylesin”

Genel Başkanımız Şahin, ‘Mevlam Sezai Karakoç Ağabeyimizin mekanını cennet eylesin”

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Türk Edebiyatının büyük isimlerinden şair ve yazar Sezai Karakoç’un vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımladı.

Mesajında Karakoç’un vefatından derin üzüntü duyduğunu belirten Genel Başkanımız Mehmet Şahin, "Edebiyat dünyamızın önemli temsilcilerinden büyük şair, büyük dava ve düşünce adamı Sezai Karakoç Ağabeyimiz, ideallerine ve değerlerine bağlı, ülkesini ve milletini çok seven bir şair olarak, şiirleri ve yazılarıyla geniş kitleleri etkilemiştir. Kaleme aldığı şiirleriyle gönüllerde müstesna bir yer edinen Karakoç yaşamı boyunca, “İslam Medeniyetinin Yeniden Dirilişi” davasına öncülük etmiştir.

Diriliş neslinin yetişmesinde büyük emeği olan, Türk Edebiyatı’nın büyük ismi Sezai Karakoç, her zaman sevgi ve saygıyla hatırlanacaktır. Yönetim Kurulum ve üyelerimiz adına kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine ve edebiyat dünyamıza başsağlığı diliyorum. Mevlam mekanını cennet, makamını âli, ruhunu şâd eylesin." ifadelerine yer verdi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 17 Kasım 2021 Çarşamba