Temsilcilerimize Yönelik 2021 Yılı Eğitim Seminerimiz Bolu’da başladı

Temsilcilerimize Yönelik 2021 Yılı Eğitim Seminerimiz Bolu’da başladı

İnsana yapılan yatırımı en hayırlı yatırım olarak gören sendikamız; temsilcilerimize çalışma yöntemlerine farklı bakış açıları kazandırmak, çalışma yöntemlerini geliştirmek, bu bağlamda iletişim, motivasyon ve liderlik konularında bilgi paylaşımı yaparak temsil niteliklerini geliştirmelerine rehberlik etmek bilgi ve donanımlarını arttırmak amacıyla başlatılan eğitim seminerimiz 21 Ekim 2021 tarihinde Bolu’da başladı.

Eğitim Seminerine, Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Genel Başkan Yardımcılarımız Halil Çukutli, Tevfik Ali Hançeroğlu, Abdulhalik Damar, Sultan Murat Karadağ, Ankara Şube Başkanımız Duran Çiçek, Bursa Şube Başkanımız Aytekin Kaya, Çorlu Şube Başkanımız Cüneyt Aydın, Gebze Şube Başkanımız Ramazan Gülpolat, İstanbul I Nolu Şube Başkanımız Emrah Akın, Karaman Şube Başkanımız Adnan Gürsoy, Sakarya Şube Başkanımız Hayati Özer, Eğitimcilerimiz Dr. İbrahim Zeyd Gerçik, Eğitim ve Mevzuat Daire Başkanımız Mustafa Erdoğan ve Şubelerimize bağlı işletmelerin işyeri sendika temsilcileri katılım sağladı.

Şahin, “Temsilcilerimizin üzerindeki yükün farkındayız”
Eğitim Seminerinde temsilcilerimize hitap eden Genel Başkanımız Mehmet Şahin, uzun aradan sonra temsilcilerimiz ile bir arada olmaktan mutlu olduğu ifade etti.

Konuşmasında işyeri sendika temsilciliğinin sendikal hareket açısından çok önemli olduğunu kaydeden Genel Başkanımız Şahin, temsilcilerimiz sendikal mücadelemiz açısından büyük bir önem taşımaktadır. İşyerlerinde üzerinizdeki yükün farkındayız, bu nedenle de sizlerin eğitimine büyük önem veriyoruz dedi.

Şahin konuşmasının devamında dünya ve Türkiye gündemindeki son gelişmeleri ve kronikleşmiş sorunlarımızı değerlendirdi. Konuşmasının ikincisi kısmında ekonomik sistemin haritasını çıkaran Şahin, kapitalizmin temel varsayımlarından ve mevcut çarpıklıklardan örnekler vererek bu sorunlara yönelik insani ve sendikal anlamda bakış açımızı anlattı.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin konuşmasının son bölümünde sendikamızın çalışmaları ve yeni mobil uygulamamız hakkında bilgi verdi. Tüm fabrikalarda üyelerimizin tamamının mobil uygulamamızdan haberdar olması ve kullanabilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını isteyen Şahin, eğitim seminerinin katılımcılara fayda sağlamasını temenni etti.
Genel Başkanımız Mehmet Şahin konuşması sonrasında temsilcilerimiz tarafından yöneltilen soruları cevaplandırdı.

Çukutli “Mobil uygulamamızı en kısa zamanda üyelerimizin hizmetine sunacağız”
Pandemi şartlarından dolayı uzun bir süredir gerçekleştirilemeyen eğitim semineri programıyla temsilcilerimizle yeniden bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Genel Başkan Yardımcımız Halil Çukutli, eğitim programından en iyi derecede faydalanmalarını temenni etti.

Gıda Sektöründe çalışan işçilerin mesleki yeterlilik belgelerini almalarını sağlayan sınav ve belgelendirme merkezi Öz Gıda İş Mesyeb ve yeni belge alma zorunluluğu getirilen meslekler hakkında da bilgi veren Çukutli, gıda sektöründe mesleki yeterlilik belgesi verebilen ilk ve tek belgelendirme kuruluşuyuz. Kısa zamanda tüm Türkiye’ye yayılmayı hedefliyoruz” dedi.

Genel Başkan Yardımcımız ayrıca şubelerimize kazandırılan yeni hizmet ofislerinden ve imzalanan toplu iş sözleşmelerimizin yanı sıra, sendikamızın çalışmasını büyük ölçüde bitirdiği mobil uygulama hakkında bilgi vererek kısa zamanda tüm üyelerimizin kullanımına sunacağımızın müjdesini verdi.

Daha sonra Genel Başkan Yardımcılarımız Abdulhalik Damar, Tevfik Ali Hançeroğlu ve Sultan Murat Karadağ da birer konuşma yaparak 2021 yılının son eğitim çalışmasının tüm katılımcılara hayırlı olması yönünde temennilerini iletti.

Katılımcılar bilgilendirildi
200’er kişilik gruplar halinde planlanan eğitim semineri süresince eğitimcimiz Dr. İbrahim Zeyd Gerçik, “İletişim ve Bilgi Paylaşımı, Ortak Kurum İklimi Algılaması, Katılımcıların Yönetim Kalitesi Algıları ve Çalışma Motivasyonları” hakkında,

Eğitim ve Mevzuat Daire Başkanımız Mustafa Erdoğan ise “İş sağlığı ve güvenliği genel tanımları, sendikal örgütlülüğün önemi, sendikal örgütlülüğe yönelik engellemeler, toplu iş sözleşmesi ve temel bilgiler, işyerlerinde sendikanın kurumsal işleyişi ve çalışması, sendika temsilci ve yöneticilerinin çalışma ilkesi ve görevleri, güncel gelişmeler ışığında işçilerin sorunları, iş güvencesi, işverenin derhal fesih sebepleri, işçinin derhal fesih sebepleri nelerdir, ihbar tazminatı, kıdem tazminatı, normal çalışma düzeni, fazla çalışma ve fazla çalışma ücreti, fazla sürelerle çalışma ve ücreti, hafta tatili ve genel tatil günü çalışmalar ve ücretleri, hafta tatili ücretine hak kazanma koşulları, gece çalışması ve kimler gece çalıştırılamaz,” konularında sunumlarını gerçekleştirdi. Katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

Sosyal Faaliyetler Düzenlendi
Eğitimden arta kalan zamanlarda futbol turnuvaları, gezi ve çeşitli eğlenceler ile hoşça vakit geçirildi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 22 Ekim 2021 Cuma