Genel Başkan Yardımcımız Çukutli’den Çaykur Çay fabrikalarına ziyaret

Genel Başkan Yardımcımız Çukutli’den Çaykur Çay fabrikalarına ziyaret

Genel Başkan Yardımcımız Halil Çukutli, 18-19 Ekim 2021 tarihlerinde Doğu Karadeniz Rize Şube Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile birlikte başta Çaykur Hemşin Organik Çay Fabrikası olmak üzere Genel Müdürlük, Cumhuriyet ve 100.Yıl Çay Paketleme, Eskipazar, Kalecik ve Araklı çay fabrikalarına ziyarette bulundu. Çaykur yöneticileriyle bir araya geldi.

Ziyaretine ilk olarak kazan patlamasının yaşandığı Hemşin Organik Çay Fabrikası ile başlayan Genel Başkan Yardımcımız Çukutli, kazanın meydana geldiği yerde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra beraberindeki heyetimiz ile birlikte Fabrika Müdür Yardımcısı Recep Kaplan’ı ziyaret eden Genel Başkan Yardımcımız, yaşanan kaza nedeniyle geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Sonrasında Çaykur Genel Müdürlüğü’ne geçen Genel Başkan Yardımcımız Halil Çukutli ve beraberindeki heyetimiz Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim’i makamında ziyaret etti.
Çaykur Genel Müdür Yardımcıları Erdinç Hatinoğlu ve Zeki Karaoğlu’nun da yer aldığı ziyarette, Hemşin ve Eskipazar Çay Fabrikalarında meydana gelen talihsiz kazalar nedeniyle Alim’e başsağlığı ve geçmiş olsun dileğinde bulunan Çukutli, vefat eden üyelerimiz Sinan Taşkın, Ramazan Hacisalihoğlu ve Hacı Temeloğlu’na Allah’tan rahmet diledi.

Ziyaretten dolayı memnuniyetlerini ifade eden Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim ise verilen destekten dolayı Genel Başkan Yardımcımız Halil Çukutli’ye teşekkür etti.

Cumhuriyet ve 100. Yıl Paketleme ziyaretleri

Daha sonra Cumhuriyet çay fabrikası ve 100. yıl çay paketleme fabrikalarını ziyaret ederek üretim ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan ve çay yapım aşamalarını yerinde inceleyen Çukutli, tesis yetkililerine ve çalışanlarına başarı dileğinde bulundu.  

Çukutli, ziyaret ettiğimiz fabrikalarda çay üretimi hakkında Cumhuriyet Çay Fabrikası Müdürü İbrahim Akgül ve 100. Yıl Çay Paketleme Fabrikası Müdürü Ömer Bolat’tan çayın ekiminden, toplanışına, fabrikada uygulanan soldurma, kıvırma, fermantasyon ve kurutma süreçleri ile paketlenip satışa uygun hale getirilişine kadar geçirdiği süreç hakkında detaylı bilgiler aldık. Kıymetli yöneticilerimize misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Fabrika yetkilileri de ziyaretlerinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. 

19 Ekim 2021 Salı günü gerçekleştirilen ziyaret programının ikinci gününde; sırasıyla Eskipazar, Kalecik ve Araklı Çay Fabrikaları ziyaret edildi.

Eskipazar Çay fabrikası ziyaretinde Fabrika Müdürü Halil İbrahim Kurnaz yapılan görüşmede, fabrikada yaşanan talihsiz bir kaza sonucu çatıdan düşerek hayatını kaybeden üyemiz Hacı Temeloğlu’nun vefatı ile ilgili başsağlığında bulunan Genel Başkan Yardımcımız Halil Çukutli, Kalecik Çay Fabrikası Müdürü Osman Kalcıoğlu ile yaptığı görüşmede çay sezonu, çay sektörünün mevcut durumu, sektörde yaşanan gelişmeler ve çalışma hayatına dair istişarelerde bulundu.

Araklı Çay fabrikasına yapılan ziyarette ise temsilcilerimiz ile bir araya gelen heyetimiz, gündemde yer alan konular üzerinde sohbet etti.

Genel Başkan Yardımcımız Halil Çukutli’ye ziyaretlerinde Rize Şube Başkanımız Hasan Fehmi Bursalı, Şube Başkan Yardımcılarımız Orhan Topaloğlu, Necdet Hacıosmanoğlu, Fatih Kandemir ve Çaykur Temsilcilerimiz eşlik etti.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 19 Ekim 2021 Salı