Ankara Şubemize bağlı Marsa Yağ işyerinde temsilcilik seçimi yapıldı

Ankara Şubemize bağlı Marsa Yağ işyerinde temsilcilik seçimi yapıldı

Sendikamızın örgütlü olduğu Adana’da kurulu bulunan Marsa Yağ fabrikasında görev yapan 159 işçinin katılımıyla yapılan seçimle yeni işyeri temsilcileri belirlendi. Toplam 9 adayın yarıştığı seçimin sonucunda 3 aday işyeri sendika temsilcisi olmaya hak kazandı.

Atama’dan değil, her zaman demokratik seçimden yana olduğumuzu kaydeden Ankara Şube Başkanımız Duran Çiçek, "demokrasinin önde olduğu kaybedenin olmadığı çok güzel bir seçim yaptık. Kazanan Öz Gıda İş Sendikası ve Marsa Yağ’da çalışan tüm üyelerimizdir. İşletmemize, çalışanlarımıza ve sendikamıza hayırlı olsun” diye konuştu.

159 kişinin oy kullandığı seçimde. Mevcut baş temsilci Fatih Öztürkten 117 oy alarak yeniden baş temsilciliğe seçilirken, Ahmet Dumrul 60 oy, Hacı Bayram Erdoğan ise 55 oyla iş yeri temsilcisi olarak seçildi.

Seçimin ardından Ankara Şube Başkanımız Duran Çiçek, beraberindeki temsilcilerimizle birlikte işyerini gezerek çalışanların sorunları hakkında bilgi aldı. Sorunları not alan Çiçek, sorunların çözümü için endüstriyel ilişkiler kapsamında sendika olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. 

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 26 Eylül 2021 Pazar