İflası kabul edilen Yörsan'la ilgili taleplerimizi duyurduk

İflası kabul edilen Yörsan'la ilgili taleplerimizi duyurduk

Genel Başkan Yardımcımız Sultan Murat Karadağ, Yörsan Gıda fabrikası önünde yaptığımız basın açıklaması ile iflası kabul edilen Yörsan'ın gıda sektörü için önemli bir firma olduğunu belirterek, işçilerin yaşadığı sıkıntılı durumdan bir an önce kurtulmalarını talep ediyoruz dedi.

Yörsan'ın kapatılması ve dava sürecinde işçilerin çok sıkıntı çektiğini anlatan Karadağ, "İflas sebebiyle yüzlerce Yörsan işçisi özlük haklarını, binlerce süt üreticisi vermiş olduğu sütlere karşılık alacaklarını alamamaktadırlar. İşçileri temsilen incelemenin hız kazanması için avukatlarımız ellerinden gelen katkıyı veriyorlar" dedi.

Karadağ konuşmasının devamında, iflas dosyasındaki nakit değerin bekletilmeden mağdurlara dağılımının yapılmasını ve Yörsan markasının korunmasının önemine işaret etti.

Basın açıklamasına, Yörsan çalışanları, Öz Gıda İş Bursa Şube Başkanı Aytekin Kaya, Yörsan İşyeri Sendika Temsilcisi Engin Özden, Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney ve Siyasi Partilerin Susurluk İlçe Başkanları ve Yönetimi katıldı.

Basın Bürosu
Basın Açıklaması tamamını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

 
Yayımlanma Tarihi: 13 Eylül 2021 Pazartesi