Turgutlu Temsilciliğimiz dualar eşliğinde açıldı

Turgutlu Temsilciliğimiz dualar eşliğinde açıldı

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Genel Başkan Yardımcılarımız Halil Çukutli, Tevfik Ali Hançeroğlu ve Abdulhalik Damar ile birlikte 19 Ağustos 2021 tarihinde Turgutlu Temsilciliğimizin açılışına katıldı.

Açılışa, Genel Yönetim Kurulumuzun yanı sıra, Örgütlenme Dairesi Başkanımız Göksel Şengün, Örgütlenme Uzmanlarımız,  Hak İş Manisa İl Başkanı ve Hizmet İş Manisa Şube Başkanı Turan Karanfil, Öz Çelik-İş Ege Bölge Başkanı Erdoğan Daloğlu, Öz Sağlık-İş Manisa Şube Başkanı İkram Çiçek, Medya-İş İzmir Şube Başkanı İsmail Çetin, Öz Sağlık-İş Manisa Şube Başkan Yardımcısı Ömer Korkmaz ve Öz Büro-İş İzmir Şube Başkanı İsmail Ayyıldız, Siyasi Partilerin Başkan ve Yöneticileri, Turgutlu Sivil Toplum Örgütlerinin Yöneticileri, Özgörkey İşyeri Sendika Temsilcilerimiz ve Lezita Gıda çalışanları katıldı.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Turgutlu temsilciliğimizin açılış töreni’nde yaptığı konuşmasında, temsilciliğimizin sendikamız, üyelerimiz ve bölge için hayırlara vesile olmasını diledi. 

Açılışını yaptığımızı temsilciliğimizin beraberinde, hukukçusuyla örgütlenme uzmanlarıyla, personeli ile bölgenin ve üyelerimizin hizmetinde olacağını belirten Şahin, "Sendikamıza yakışır şekilde tasarlanan, üyelerimize sunduğumuz hizmetleri katbekat arttıracağına inandığım temsilciliğimizin hizmete hazır hale getirilmesinde emeği geçen herkesi şahsım, yönetim kurulum ve teşkilatım adına tebrik ediyorum" dedi.

Şahin, Özel sektörde örgütlenme çalışmalarının çok meşakkatli ve uzun sürmesinin sebebinin ülkemizdeki hukuki mevzuatın çalışanlardan ziyade işverenleri korumak üzere dizayn edilmesinden dolayı olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Karşımıza çıkan tüm zorluklara rağmen, bu işin kahramanları siz Lezita çalışanlarının dik duruşuyla Abalıoğlu Lezita Gıda’da başlattığımız örgütlenmemizi çok kısa bir sürede neticelendirdik. Gerekli çoğunluğu sağladık. Bakanlığa müracaatımızı yaptık ve çoğunluk tespitimizi aldık. Biz Lezita’da çalışan arkadaşlarımızın tamamını üye yapmış olsak dahi maalesef yasa işverene itiraz etme hakkını tanıyor. İtiraz ettiği zaman da Türkiye’deki hukuki süreç, mahkemedeki işleyiş ve prosedürleri maalesef zaman alıyor. Ne kadar sürerse sürsün bilin ki işleyen hukuki sürecin sonunda yüz de yüz olarak zaferle çıkacağız.

Hakkınızı, hukukunuzu koruyacak, bir sendikanız ve konfederasyonunuz var
Siz vazgeçmediğiniz sürece bundan sonra Lezita Gıda’da yetki sendika Öz Gıda İş Sendikasıdır. Öz Gıda İş Sendikası her daim sizlere hizmet vermeye ve sizlerin yanında olmaya devam edecektir. Artık bir sendikanız var. İşverenle artık tek tek muhatap değilsiniz, hakkınızı, hukukunuzu koruyacak, onun mücadelesini verecek bir sendikanız ve konfederasyonunuz var. Bundan sonraki süreçte bu güçle ve güvenle hep beraber yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Gelin masaya oturalım, konuşalım, çözüme ulaştıralım
İşverenlere de bir mesajının olduğunu söyleyen Şahin, “Türkiye’de anayasa ve yasalar işçi arkadaşlarımıza sendikaya üye olma veya istifa etme hakkı tanıyor. Bu anayasal bir haktır. Hiç kimse bu konuda söz söyleme hakkına sahip değildir. İşçi arkadaşlarımız, istedikleri sendikaya üye olabilirler, istedikleri vakit de istifa edebilirler. İşverenin bu sürece müspet veya menfi müdahale etme hakkı yoktur. Bu yüzden herkesi hukuka, anayasa ve yasalara saygı duymaya davet ediyoruz” çağrısında bulundu.

Türkiye’de çağdaş sendikacılığın bayraktarlığını yapan, sahanın her tarafından hem işveren hem fabrika hem de işçi tarafında var olan ve her tarafın gözü ile bakabilen bir sendika olduğumuzun altını çizen Genel Başkanımız Mehmet Şahin, “farklı bir yaklaşım olmadıkça işyerlerini sıkıntıya sokmak, oralarda üretimi aksatmak ve zarar vermek gibi eylemlerde bulunan bir sendika değiliz. Biz her şeyi akılla, konuşarak halledebileceğimize inanıyoruz. Gelin masaya oturalım, konuşalım, çözüme ulaştıralım. Hep birlikte Lezita’yı daha da büyütelim. İstihdamı arttıralım. İnsan onuruna yakışır, yasal ve sendikal hakların sonuna kadar verildiği bir işyeri haline getirelim” dedi.

Ne kadar çok üyemiz olursa gücümüz de o kadar fazla ve etkili olur
Henüz üye olmayan Lezita çalışanlarına çağrıda bulunan Şahin, Lezita Gıda’da henüz üye olmayan çalışanlara bir an önce üye olmalarını tavsiye ederek ne kadar çok üyemiz olursa gücümüz de o kadar fazla ve etkili olur. Henüz üyeliğini yapmayan arkadaşlarımız işten atıldığında veya başka istenmeyen şeyler başına geldiğinde onları savunacak kimsenin olmayacağı gibi maddi ve manevi kayba uğrayacaklardır. Bu nedenle yanınızda güçlü bir vekilinizin olması her zaman menfaatinize olacaktır” uyarısında bulundu.

Toplu iş sözleşmesini beraber noktalayacağız
Şahin, “Turgutlu temsilciliğinin ve kendisi dahil tüm teşkilatın telefonlarının 24 saat süresince emekçinin hizmetinde olacağını belirterek” Her süreci sizinle paylaşacağız, birlikte değerlendireceğiz ve birlikte yol alacağız. Bu yolu da beraber alacağımız kararlarla tayin edeceğiz. O yüzden müsterih olun, çok açık ve şeffaf olarak buradaki örgütlenme sürecini inşallah toplu iş sözleşmesi ile beraber noktalayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Turgutlu Öz Gıda Temsilciliğinin başta işçi kardeşlerimize, bölgemize ve sendikamıza hayırlar ve uğurlar getirmesini temenni ediyorum. Bu süreçte örgütlenme dairemiz başta olmak üzere tüm emeği geçenlere, tabi en büyük alkış ta bu işte öncülük eden, Öz Gıda İş‘i tercih eden Lezita’lı emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Öz Gıda İş Sendikamızın Turgutlu Temsilciliği Genel Yönetim Kurulumuz tarafından dualar eşliğinde açıldı.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 20 Ağustos 2021 Cuma