Sendikamız ÖZ GIDA İŞ’in AÇTIĞI DAVA SONUCUNDA örgütlenmeyi engelleyen işverene HAPİS CEZASI

Sendikamız ÖZ GIDA İŞ’in AÇTIĞI DAVA SONUCUNDA örgütlenmeyi engelleyen işverene HAPİS CEZASI

Mahkeme tarafından, SENDİKAL HAKLARIN KULLANILMASINI ENGELLEYEN işletme yetkililerine 6 Ay hapis cezası verildi.

Giresun’un Şebinkarhisar ilçesinde kurulu İstanbul Haseki Hastanesine yemek hizmeti veren taşeron şirket Beyaz Saray Grup Yemek Ltd.Şti. yetkilileri, İŞÇİLERİN SENDİKAL HAKLARINI KULLANMASINA ENGEL OLMAKTAN HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI.

Sendikamız Öz Gıda İş tarafından Beyaz Saray Yemek Fabrikası yetkilerine sendikal hakların kullanılmasına engel olunmasına yönelik açılan dava, İstanbul 56. Asliye Ceza Mahkemesinin 22 Haziran 2021 tarihinde sendikamız lehine verdiği karar ile sonuçlandı.

6 AY HAPİS CEZASI
Sendikamız çatısı altında örgütlenmek isteyen Beyaz Saray Grup Yemek Gıda Tem. Med. İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. işletmesinde çalışan işçileri sendikaya üye oldular diye ikna odalarında istifaya zorlayan, sendikaya üye olma diye baskı yapan, sendikaya üye olanların görev yerlerini değiştiren ve işten çıkaran işletme sahibi Mehmet Fidancı ve Fabrika Müdürü Seher Oğuz, işçilerin SENDİKAL HAKLARINI KULLANMASINA ENGEL OLMA SUÇUNDAN İstanbul 56. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 6 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI.

O DÖNEMDE ÇIKAN ÜYELERİMİZ İLE İLGİLİ AÇILAN DAVALARIMIZ DA DEVAM EDİYOR. İNANIYORUZ Kİ YÜCE TÜRK ADALETİ BU KONUDA DA ÜYELERİMİZİN HAKKINI, İŞE İADE VE SENDİKAL TAZMİNAT CEZASI VEREREK TESLİM EDECEKTİR.

CEZA KANUNU MADDE 118 
SENDİKAL HAKLARIN KULLANILMASININ ENGELLENMESİ 
Bir kimseye karşı bir sendikaya üye olmaya veya olmamaya, sendikanın faaliyetlerine katılmaya veya katılmamaya, sendikadan veya sendika yönetimindeki görevinden ayrılmaya zorlamak amacıyla, cebir veya tehdit kullanan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. 

Cebir veya tehdit kullanılarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla bir sendikanın faaliyetlerinin engellenmesi halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. 

Not: Mahkeme Kararı ektedir.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 24 Haziran 2021 Perşembe