Genel Başkan Yardımcımız Hançeroğlu Doğuş Çay çalışanları ile bir araya geldi

Genel Başkan Yardımcımız Hançeroğlu Doğuş Çay çalışanları ile bir araya geldi

Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu 12 Haziran 2021 tarihinde Doğuş Çay Aksaray İşletmesinde çalışan üyelerimizi ziyaret ederek işveren tarafından sendikamızın aldığı yetki tespitine yapılan itiraz hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Genel Başkan Yardımcımız Hançeroğlu’na ziyaretinde Örgütlenme Daire Başkanımız Göksel Şengün ve Örgütlenme Uzmanımız Hüseyin Zorlu eşlik etti.

Toplantıda yaptığı konuşmasında diğer sendikaların başarısız örgütlenme çalışmalarına değinen Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Hançeroğlu; “Rakip sendikaların her başarısız örgütlenmesinin sonunda kaderinize terk edilerek hüsrana uğratılmanıza ve sendikalara olan güveninizi yitirmenize rağmen ÖZ GIDA İŞ sendikasına güvendiniz, sonuna kadar arkasında durdunuz, destek verdiniz. Biz de bütün zorlukları aşarak bu güveninizi boşa çıkartmadık. Kısa zamanda yasal çoğunluğa ulaşarak bakanlıktan yetki tespitimizi aldık” dedi.

TESPİTE İTİRAZ SÜRECİ GECİKTİRİR AMA NETİCE DEĞİŞMEZ

Üyelerimizle, aramızda inşa edilen güven duygusunun sağlamlığından bahseden Hançeroğlu, “bugün sizlere Çalışma Bakanlığı tarafından sendikamıza verilen yetki tespitine Doğuş Çay işvereni tarafından itiraz edildiğini ve bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceğini anlatmak için buradayız. Maalesef örgütlenme süresince Doğuş Çay işvereni birlik ve beraberliğimizi bozmak ve süreci sekteye uğratmak için olmaması gereken bazı işlem ve hareketlere tenezzül etmiştir. Hiçbir geçerli gerekçesi olmamasına rağmen çoğunluk tespitimize yapılan bu itirazın da amacı budur. Ancak bu itiraz Toplu İş Sözleşmesi sürecini biraz ileriye atar netice asla değişmez. Artık Doğuş Çay işletmesi Öz Gıda İş Sendikası'nın örgütlü olduğu yüzlerce iş yerinden birisidir” diye konuştu.

SENDİKAL ÖRGÜTLÜLÜĞÜ HAZMEDEMİYORLAR

Doğuş Çay’da Toplu İş Sözleşmesi imzalanmamasına rağmen ÖRGÜTLÜ gücün önemine vurgu yapan Genel Başkan Yardımcımız Hançeroğlu, yakın zamanda bunun bariz örneğinin yaşandığını belirtti.

Hançeroğlu, "kısa bir zaman önce Doğuş Çay fabrikalarında çalışan yüzlerce üyemizi asıl işi yapmalarına rağmen taşeron şirketine geçirdiler. Sendika olarak hemen ilgili yerlere yaptığımız şikâyetimiz üzerine, bakanlık müfettişlerince yapılan incelemelerin ardından bu işlemin hukuksuz olduğunu tespit edilmiş ve akabinde taşeron şirketine geçirilen üyelerimiz tekrar Doğuş Çay kadrosuna alınmışlardır. Maalesef Türkiye’de sömürü düzenine alışmış birçok işveren gibi Doğuş Çay işvereni de herkese her işi yaptırmaya, kafasına göre yıllık izin yaptırmadan çalıştırmaya, istediğine her türlü çalışmayı dayatmaya alışmış olacak ki sendikal örgütlülüğü bu yüzden hazmedemiyor olacak” dedi.

DOĞUŞ ÇAY’DA HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

Öz Gıda İş Sendikası olarak örgütlenme çalışması yaptığımız süre boyunca Doğuş Çay yetkilileri ile bir araya gelip konuşamadığımızı söyleyen Hançerolu, “artık yetki tespiti aldığımız için görüşebiliriz diye umuyoruz. Biz her an ve her yerde Doğuş Çay görüşmeye açığız ve görüşürüz. Bilinmelidir ki, artık Doğuş Çay'da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Hak-İş Konfederasyonu ve Öz Gıda İş Sendikası olarak hep birlikte bu süreci tamamlayıp yeni haklarla birlikte basamakları bir bir çıkacağımız Toplu İş Sözleşmemizi imzalayacağız” sözünü verdi.

Toplantıya katılan üyelerimiz de; “BİZLER SENDİKAMIZA VE SİZLERE İNANDIK, ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK. BİRLİK, MÜCADELE, ZAFER'' sloganıyla toplantı salonunu inletti.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 12 Haziran 2021 Cumartesi