Hak-İş Teşkilatı 81 İlde 1 Mayıs İçin Meydanlarda

Hak-İş Teşkilatı 81 İlde 1 Mayıs İçin Meydanlarda

1 Mayıs’ı, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in “1 Mayıs Haftası” olarak kutlama kararı çerçevesinde, Şube ve İl Başkanlıklarımızın bulunduğu illerin meydanlarında HAK-İŞ 1 Mayıs Bildirisini okuyarak kutladık.

Şube ve Hak-İş İl Başkanlarımız, illerinde bulunan valiliklerin belirlediği alanlarda sosyal mesafe kuralına uygun şekilde toplanarak bildiriyi kamuoyu ile paylaştı. Okunan bildiride taleplerimiz ve önerilerimiz dile getirildi.

HAK-İŞ olarak, daha fazla dayanışma, daha çok emek ve daha güçlü Türkiye için emekçilerimizin taleplerini, mesajlarımızı tüm platformlardan iletmeye devam ediyoruz. Bu zor günler bittiğinde, binlerce emekçi kardeşimizle alanlarda en coşkulu şekilde buluşacağız.

HAK-İŞ İl Başkanlıkları tarafından okunan HAK-İŞ 1 Mayıs Bildirisinde, çalışma hayatı ve ülke gündemine ilişkin örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasından, sendikal örgütlülüğün teşvik edilmesine, KİT’ler olmak üzere, tüm kamu kuruluşlarındaki şirketlerde çalışan taşeron işçilerin kadroya geçirilmesinden Asgari Ücretin insan onuruna yakışır olması ve kayıt dışı istihdamın önlenmesine kadar ayrıntılı taleplere yer verildi. 

Koronavirüsle mücadele konusunda tedbir çağrısında da bulunulan HAK-İŞ 1 Mayıs Bildirisinde, “Tedbirlerimizi alalım, Hep Birlikte Sağlıklı Kalalım. Güzel günler yakın, yine tüm heyecanımızla meydanlarda buluşacağız. Emekçiler yine coşacak, güzel günler gelecek. HAK-İŞ olarak bugün; emek, barış, özgürlük, adalet ve demokrasi için haykırıyoruz. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü Türkiye’de ve dünyada tüm emekçilere kutlu olsun.”

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 1 Mayıs 2021 Cumartesi