Genel Başkanımız OTT Tunus İşçiler Konfederasyonu'nun toplantısına katıldı

Genel Başkanımız OTT Tunus İşçiler Konfederasyonu'nun toplantısına katıldı

Hak İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, Tunus’ta OTT Tunus İşçiler Konfederasyonu tarafından düzenlenen Arap Ülkelerinde Emekliler Sendikası Kuruluş Töreni Toplantısı’na katıldı. Toplantıda, mevcut ekonomik sistem, Arap ülkelerinde emeklilik ve Arap dünyasında sendikal çoğulculuk başlıklı konular ele alındı.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, konuşmasında, tüm dünyayı kuşatan ekonomik sistemin işleyişine dönük bilinçli olunması gerektiğini ifade ederek, kapitalizmin ürettiği sorunları dile getirdi.

FAİZE DAYALI PARA SİSTEMİ BÜYÜME ZORUNLULUĞUNU DAYATMAKTADIR!
Faize dayalı para sistemi büyüme zorunluluğuna, büyüme zorunluluğu ise fiziki, fikri ve ruhi dünyanın parasallaştırılarak ekonomik dünyaya dâhil edilmesine, yeni ihtiyaçların icat edilmesine neden oldu. Bu büyüme zorunluluğu yıkıcı bir rekabeti de beraberinde getirmektedir. Rekabet kavramı, bireylerin birbirini potansiyel tehdit olarak algılamasına neden olmasının yanısıra farklı kesimleri de birbirine düşman hale getirdi.

BİZ İNSAN ONURUNU MUHAFAZA EDEN VE YÜCELTEN BİR SİSTEMİ HEDEFLİYORUZ
Şahin, mevcut ekonomik sistemin sorunlarına yönelik sendikamızın bakışını şu sözlerle ifade etti: Biz sendikacılığı bir ideal ve dava olarak görüyoruz. Rekabet ve kaybetme korkusuna dayalı mevcut sistemin yerine, insanları işbirliğine ve kardeşliğe teşvik eden bir sistem ideali içindeyiz. Sendikamız temel anlayışını, adalet, özgürlük ve ekmek üzerine inşa etmiştir. Tevhid anlayışımız gereği insanla insan, insanla doğa ve farklı kesimler arasında birliği savunuyoruz. Yeryüzünün Allah’ın bize hediyesi olması, şükür ve nimet duygularının canlandırılmasını, doğanın cömertliğinin farkında olunması gerektiğini savunuyoruz. Adaletin tesisi, özgürlüğün tesisi, insan onurunun muhafazası ve yüceltilmesi temel hedeflerimizdir.

EMEKLİLER TOPLUMUN EN BİRİKİMLİ KESİMİ OLARAK SİSTEMİN DIŞINA ATILMAMALI
Emeklilerin sorunlarına değinen Şahin, toplumun en deneyimli ve birikimli kesimi olan emeklilerin en verimli çağlarında hayatın dışına itilmesinin rasyonel olmadığını ifade etti.

Şahin “Emeklilerin hakları örgütlü bir çatı altında savunulması gerekir. Emekliler için insanca maaş, sağlık hizmetlerinden tam ve ücretsiz yararlanma imkânı, sosyal ve kültürel haklardan faydalanma talep ediyoruz.” dedi.

Toplantının sonunda OTT Tunus İşçiler Konfederasyonu Genel Başkanı Mohamed Lassaad, Genel Başkanımız Mehmet Şahin’e teşekkür ederek, işbirliğimizin artarak geliştirilmesi dileklerini belirtti.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 30 Ekim 2017 Pazartesi