Genel Başkanımız Mehmet Şahin'den 23 Nisan Mesajı

Genel Başkanımız Mehmet Şahin'den 23 Nisan Mesajı

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, “çocuklarımıza daha güzel ve yaşanabilir bir ülke bırakmak, onları huzur, güven ve barış ortamında geleceğe hazırlamak hepimizin en önemli görevidir” dedi.
 
Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. yılı ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi.
 
“Bağımsızlığımızın, demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin güvencesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 101. yıldönümünü kutlamamın gururunu yaşıyoruz. 23 Nisan 1920, ulus olma yolunda birlik ve beraberliğinden ödün vermeden, vatan toprağı uğruna uzun yıllar mücadeleler vermiş, tam bağımsızlık için büyük bedeller ödemiş kahraman bir milletin gurur günüdür. 101 yıl önce bugün Türk milletinin iradesini temsil eden meclis açılmış özgürlüğün, eşitliğin ve adaletin dayağı olan ulusal egemenlik ilan edilmiştir. Milli egemenliğin tesis edilmesiyle birlikte ilk Meclis, vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğin, bağımsızlık uğruna sergilenen fedakarlıkların simgesi olmuştur.
 
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkemiz için büyük önem taşıyan milli egemenliğimizin ilan edildiği bu kutlu günü de çocuklara bayram olarak armağan ederek, vatanımızın bağımsızlığı uğruna verilen bu kutsal mücadelenin unutulmamasına da vesile olmuştur. 23 Nisan Milli Egemenlik bayramı aynı zamanda dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olma özelliği taşımaktadır.
 
Öz Gıda İş Sendikası olarak en büyük arzumuz, çocuklarımızın güvenli ve sağlıklı ortamlarda, iyi eğitim alarak, topluma ve insanlığa yararlı özgür bireyler olarak yetişmelerine vesile olmaktır. Yarınlarda ülkemizin sorumluluğunu devredeceğimiz çocuklarımızın millî ideallerimize sarılmaları, manevi değerlerimizle büyümeleri ve dünyayı okuyabilen bireyler olarak yetişmeleri en büyük arzumuzdur.
 
Bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramını yönetim kurulum adına kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bizlere bağımsız ve hür bir ülke bırakan Birinci Meclisimizin cesur ve fedakâr üyelerini saygı ve şükranla anıyorum. İstiklâl mücadelesinde özveriyle görev almış ecdadımızın her bir ferdine rahmet diliyorum.
 
Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 22 Nisan 2021 Perşembe