Seğmen Su çalışanlarının taban ücretlerine ilave artış

Seğmen Su çalışanlarının taban ücretlerine ilave artış

Ankara Büyükşehir Belediyesi Seğmen Su İşletmesi ile Sendikamız Öz Gıda İş arasında 1 Eylül 2019 yılında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile Haymana ve Gölbaşı fabrikalarında çalışan 80 üyemiz işçi emeklerinin karşılığı olarak yeni haklara kavuştu.

Ancak, 2020 Mart ayından itibaren tüm dünyayı esir alan, işverenleri işçileri ve hatta devletlerin ekonomilerini zora sokan küresel bir salgınla karşı karşıya kaldık. Maalesef bu salgın döneminde en çok zarar gören alt gelir grubunda yer alan çalışanlar, emekçiler oldu.

Bu süre zarfında hem pandemi süreci hem de son yapılan asgari ücret zammı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Seğmen Su işletmesinde çalışan üyemiz işçileri de ciddi gelir kaybına uğratarak mağduriyet yaşanmasına sebebiyet verdi.

Bunun üzerine sendikamız Öz Gıda İş, üyemiz işçilerin maruz kaldığı bu durumu Seğmen Su yönetimine anlatarak mağduriyetin giderilmesini talep etmiş, Seğmen Su yönetimi de bu süreçte işçi arkadaşlarımızın çektikleri sıkıntılar konusunda çözüm yollarını açık tutmuş, olumlu karşılamıştır.

Yapılan görüşmeler neticesinde Seğmen Su Genel Müdürü Metin Demirtaş, Genel Başkan Yardımcımız Sultan Murat Karadağ, Genel Merkez Şube Temsilcimiz Hasan Çiloğlu ve Hukuk Müşavirimiz Av. Mecit Zeren tarafından imza altına alınan protokol ile mevcut taban ücretlerini yukarı çekerek işçi lehine ilave artışlar getirilmiştir.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve her zaman uzlaşma kültürüne uygun davranan, masada iyi niyetini ortaya koyan Seğmen Su yönetimine görüşmelerdeki olumlu ve özverili yaklaşımları için teşekkür ediyoruz.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 6 Nisan 2021 Salı