Tüm Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum

Tüm Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı değerlendirmede, “Öz Gıda İş olarak işimiz sadece sorunları dile getirmek değil, adeta kördüğüm haline gelen bu sorunlara çözüm önerileri ortaya koymaktır. Bu yüzden sahalardayız” dedi.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

Kadınların kamusal hayata tam ve etkili katılımı ve karar alma mekanizmalarının yanı sıra, cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve güçlendirilmesi için şiddetin ortadan kaldırılmasıyla ve kadınların yaşamın her alanında karar alma, eşit ücret, sağlık hizmeti, ücretsiz bakım ve kadına yönelik her türlü şiddete son verilmesi için bütün engellerin aşılması gerekiyor. Bugün kadınların masaya farklı deneyimler, bakış açıları ve beceriler getirdiği ve herkes için daha iyi işleyen kararlara, politikalara ve çalışma hayatında yeri doldurulamaz katkılarda bulundukları her zamankinden daha fazla kabul görüyor.

Dünya genelinde kadınlar artan aile içi şiddet, işsizlik ve yoksullukla karşı karşıya. Türkiye, dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer alacaksa, kadınlara ekonomide, siyasette ve sosyal hayatta fırsat eşitliğini sağlamak zorundadır. Kadınların eğitim imkanlarını artırarak, ekonomik yaşamdaki konumlarını güçlendirerek, siyasette aktif katılımlarını sağlayarak ve kadına yönelik şiddeti engelleyerek haklarda eşitliğini sağlayabiliriz.

Öz Gıda İş olarak işimiz sadece sorunları dile getirmek değil, adeta kördüğüm haline gelen bu sorunlara çözüm önerileri ortaya koymaktır. Bu yüzden sahalardayız. Eğitimlerimizle, projelerimizle, politikalarımızla elimizi taşın altına koyarak mücadelemizi sürdürüyoruz. Sadece bu alanda değil ülkemizde yaşanan tüm sorunların çözümünde üyelerimiz ve sendikal hareket adına sorumluluk bilinci ile hareket ediyoruz.

Fedakarlıklarıyla, emeğiyle, alın teriyle, şefkatiyle, merhametiyle dünyayı bizim için yaşanabilir hâle getiren insanlığın ilk öğretmeni kadınlarımızı gönülden selamlıyor 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü Kutluyorum.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 7 Mart 2021 Pazar