Mini Endüstriyel İlişkiler Kurulu toplantısı Karaman Biskot Bisküvi’de yapıldı

Mini Endüstriyel İlişkiler Kurulu toplantısı Karaman Biskot Bisküvi’de yapıldı

Sendikamızın örgütlü olduğu Karaman Biskot Bisküvi fabrikasında temsilcilerimiz, sendikamız ve işveren temsilcilerinin katıldığı yılın ilk mini endüstriyel ilişkiler toplantısı 28 Ocak 2021 tarihinde gerçekleştirildi.

Toplantıda, yapılması planlanan kadın, erkek sosyal alan dinlenme tesisinin yer tespiti ve tahsisi, yıllar içinde iklimlendirme otomasyon sistemlerinde meydana gelen deformasyonlar ve paralel olarak fabrika içindeki özel olarak iklimlendirilmekte olan alanlarda bazı tedbirlerin alınması, eksik olan havalandırmaların tamamlanması kararı alındı.

Ayrıca, Üretim bölümünde İş Sağlığı Uzmanları tarafından yapılan analizlere göre üyelerimizin can güvenliği açısından riskli görünün şeker öğütme bölümündeki makinelerin patlama riskine karşı etrafının korunmaya alınması, kullanılan açık renk iş elbiselerinin çabuk kirlenmesi nedeniyle koyu renklerde olması önerildi.  

Bununla birlikte, yıllık izinlerin belirli bir izin takviminde üyelerimizin istediği tarihlerde kullanmasının sağlanması, ön hazırlık ve pazar mesailerine katılan üyelerimizin dinlendirilmesi, vardiya listelerinin önceden panoya asılması, kadın temsilcilerimizin vardiyalarda tesis kadrosuna değil, yedek kadro veya ortak kadroya yazılması ve sabah servislerinde çok soğuk olması nedeniyle ısıtma sisteminin önceden faaliyete geçirilmesi yönündeki taleplerimiz karşılıklı olarak değerlendirildi.

Toplantıya, Biskot Üretim Genel Müdürü İsmail Özturan, İşletme Müdürü Hakan Sağun, İK Müdürü Abdullah İlhan, Karaman Şube Başkanımız Adnan Gürsoy, Şube Başkan Yardımcısı Süleyman Şahan, temsilci ve üyelerimiz katıldı.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 28 Ocak 2021 Perşembe