EFFAT İcra Komitesi toplantısı yapıldı!

EFFAT İcra Komitesi toplantısı yapıldı!

Avrupa Gıda, Tarım ve Turizm Sendikaları Federasyonu-EFFAT’ın İcra Komitesi toplantısı 20 Ocak 2021 tarihinde gerçekleşti.

EFFAT Genel Sekreteri Kristjan Bragason’ın, COVID-19 süreci ve etkileri ile açılış konuşmasına başladığı toplantıda, EFFAT sektörlerinin pandemi süreci boyunca karşılaştıkları sorunlar belirtildi. EFFAT olarak gıda, tarım ve turizm iş kollarında çalışanlar için yaptıkları çalışmalar ve gelecek faaliyetleri hakkında bilgi veren Bragason, tüm bu faaliyetlerin EFFAT üye sendikaları ile dayanışma içerisinde gerçekleşebileceğini söyledi.

Uluslararası Gıda, Tarım, Otel, Restoran, Catering, Tütün ve Müttefik İşçi Sendikaları Birliği-IUF Genel Sekreteri Sue Longley, küresel çaptaki gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulunurken, IUF Asya/Pasifik Bölge Sekreteri Hidayat Greenfield, başta Myanmar gibi hali hazırda Müslümanlara karşı soykırım yapılan ülkeler ve fakir ülkelerin COVID-19 aşısına ulaşmasında zorluklardan bahsetti.

Avrupa Sendikalar Konfederasyonu-ETUC Genel Sekreter Yardımcısı Esther Lynch, Yeterli Asgari Ücret Yönergesi ve ETUC'un girişimde planladığı sonraki adımlar hakkındaki durumu anlattı.

2020 yılını kapsayan EFFAT sektör ve komite raporlarını, Yiyecek, İçecek ve Tütün Politikası Sekreteri Wiebke Warneck, Tarım Politikası Sekreteri Arnd Spahn ve Turizm Politikası Sekreteri Kerstin Howald sundu.

Gençlik Komitesi 2020 yılı Faaliyet raporunu EFFAT Gençlik Komitesi Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Koordinatörümüz Aybüke Bengü Özmutaf sundu. Toplantıda Dış İlişkiler Uzmanımız Ekin Mutlu da yer aldı.

Üyelik ücretleri ve diğer mali bilgiler verildikten sonra karşılıklı soru ve cevaplar ile toplantı sonlandı.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 21 Ocak 2021 Perşembe