Rize Şube Temsilcilerimizin online eğitimi yoğun katılımla tamamlandı

Rize Şube Temsilcilerimizin online eğitimi yoğun katılımla tamamlandı

2020 yılında tanıştığımız Koronavirüs hastalığı ve beraberinde getirdiği zorlu koşullar nedeniyle fiziksel etkinliklerimiz yerini online etkinliklere bıraktı. Bu kapsamda işyeri sendika temsilcilerimizin tamamına yönelik gerçekleştirilen online eğitim programlarımız belirli bir takvim içerisinde yapılmaya devam ediliyor.

Eğitim ve Mevzuat Daire Başkanımız Mustafa Erdoğan moderatörlüğünde gerçekleştirilen 2021 yılının en büyük online eğitim programı ise 12 Ocak 2021 tarihinde, Doğu Karadeniz Rize Şubemize bağlı Çaykur İşyeri temsilcilerine yönelik yapıldı.

Eğitim Temsilcilerimize önemli katkılar sağladı
Eğitimde, Çaykur Genel Müdürlüğü’ne bağlı çay fabrikaları işyeri sendika temsilcilerimiz ile birlikte bir yandan farklı çalışma alanları ve fabrikalarda yaşanan sorunlar ortaya konuldu. Diğer yandan sendikal mücadele ve işyerinde yaşadığımız sorunların çözümüne odaklanan tartışmalar yürütüldü. Problemlerin detaylı bir biçimde ortaya konulması önümüzdeki dönem yol haritasının çıkarılabilmesi adına da oldukça verimli oldu. Ayrıca, işyeri sendika temsilcileri kimdir nasıl seçilir, temsilcilerin işyerindeki sayıları, temsilcilerin görevleri, temsilcilerin iş güvencesi ve görev süresi ile ilgili yapılan bilgilendirmeler, temsilcilerimizin sorumluluk alma, inisiyatif kullanma ve görev bilincinin daha da geliştirilmesine önemli katkılar sağladı.

Genel Başkan Yardımcılarımız Tevfik Ali Hençeroğlu, Sultan Murat Karadağ ve Rize Şube Başkanımız Hasan Fehmi Bursalı’nın selamlama konuşmaları ile başlayan eğitim programında Çaykur Genel Müdürlüğü ve Bağlı fabrikaların işyeri temsilcilerinin yanı sıra Şube Başkan Yardımcılarımız Orhan Topaloğlu, Necdet Hacıosmanoğlu, Fatih Kandemir, Şube Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Eğitim Mevzuat Daire Başkanımız Mustafa Erdoğan ve Basın Müşavirimiz Ayhan Alimli yer aldı.

Sendikamız, yapılan bu eğitim çalışmaları ile sendikal mücadelemizin ve işyeri örgütlülüğünün en önemli parçası olan işyeri temsilcilerimizin görevlerini, sorumluluklarını, olanaklarını ve toplumsal yaşam deneyimlerini en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyor.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 13 Ocak 2021 Çarşamba