Şube Başkan Yardımcılarımıza Toplu İş Sözleşmesi Süreci ve Kişisel Gelişim eğitimi

Şube Başkan Yardımcılarımıza Toplu İş Sözleşmesi Süreci ve Kişisel Gelişim eğitimi

Şube Başkan Yardımcılarımıza yönelik olarak sendikamız genel merkezinde yapılan 22-23-24 Aralık 2020 tarihlerinde toplam 3 gün süren eğitim programında “Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu ile Kişisel Gelişim” konularında eğitim verildi.

Eğitim Programının ilk günü, Genel Başkan Yardımcımız Sultan Murat Karadağ’ın eğitimin önemi ve gerekliliğine dair yaptığı açılış konuşması ile başladı.

EĞİTİMLERİMİZİ ÇEŞİTLENDİREREK SÜRDÜRMEKTE KARARLIYIZ
Sendikamızın eğitim çalışmalarını düzenli olarak sürdürmekte olduğunu söyleyen Genel Başkan Yardımcımız Karadağ, “Sizler için hazırlanan ve 3 gün sürecek TİS Kanunu ve Kişisel Gelişim eğitim programının sizlere faydalı olmasını umuyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

ANALİTİK DÜŞÜNMEYİ VE KARAR ALMAYI TEŞVİK EDEN EĞİTİMLER VERMELİYİZ
Eğitim çalışmasına katılarak şubelerimizin yönetim kurulu üyeleri ile bir süre sohbet eden Genel Başkanımız Mehmet Şahin, “Teknolojide çığır açan yapay zekanın önümüzdeki 20-30 yıllık süreçte dünyamızı çok daha ciddi manada değiştireceğini belirterek, “Yapay zeka teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte pek çok iş kolunda da önemli revizyonlar gerçekleşecek. İstihdam oranlarında ciddi düşüşlere neden olacağı konuşulan yapay zekanın bazı sektörleri de derinden etkileyecektir. Analitik düşünmeyi ve karar almayı teşvik eden değer içerikli eğitimde olmamız lazım. Geleceğin dili olan kodlama, programlama, dijital okuryazarlık gibi konularda farkındalık kazanmak zorundayız. Dünyanın gidişi bu yönde. Biz de kendi değerlerimizi geç kalmadan harekete geçirelim” tavsiyesinde bulundu.

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ VE SÜRECİ
22 Aralık 2020 tarihinde başlayan eğitimin programımızın birinci gününde Eğitim Mevzuat Daire Başkanımız Mustafa Erdoğan, “6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu ve Süreci’nde yer alan Toplu İş Sözleşmesi, Tespit, Yetki, Arabulucu, Yüksek Hakem Süreci, Grev, Lokavt ve Ülke ve Sendika Barajı” konularında bilgilendirmelerde bulundu.

Moderatörlüğünü Davranış Bilimleri ve İletişim Uzmanı Ceren Cebeci’nin yaptığı eğitimin ikinci ve üçüncü gününde ise bireyin sahip oldukları niteliklerin, özgüvenin, bilgi ve becerilerini ve aynı zamanda davranışlarının gelişimini sağlamak ve aynı zamanda motivasyonun artmasını hedefleyen eğitimde, temel iletişim yetkinlikleri ve transaksiyonel analiz konulara ilişkin interaktif bir kişisel eğitim modeli uygulandı.

SÖZ KONUSU EĞİTİM PROGRAMINDA;
Katılımcıların güçlü ve zayıf yönlerinin tespiti, Kurumsal aidiyet nedir, neden önemlidir?, özgüven ve motivasyon geliştirme, temsil yetkinlikleri geliştirmek, İlgi çekici bir eğitim ya da sunum programı nasıl hazırlanır?, yetişkin katılımcılar sunumdan - eğitimden ne bekler?, sunum uygulama, koçluk çalışmaları, katılımcılarla uygun ilişki ve iletişim, güven oluşturma (Pozitif izlenim), İsim hafızası geliştirme çalıştırmaları, filtresiz ve etkili dinleme, zor katılımcılarla başa çıkabilme, iletişimde interaktif etkileşim, geri bildirim almak ve vermek neden önemlidir?, anlaşmazlık durumlarında doğru iletişimle kendini doğru ifade edebilme, beden dili, mikro ve makro mimiklerin kullanımı, sahneyi doğru kullanma, heyecan ve sahne korkusuyla başa çıkabilme, ani gelişen durumlarla başa çıkabilme, Türkçeyi doğru kullanma, ses ve nefes teknikleri, vurgu, tonlama, artikülasyon becerileri konularında yapılan sunum ile birlikte birebir uygulamalarda bulunuldu.

GELECEĞİN SENDİKA LİDERLERİNİ YETİŞTİRİYORUZ
Eğitimin son gününde programa katılarak şube başkan yardımcılarımız ile bir süre sohbet eden Genel Başkan Yardımcımız Halil Çukutli, “sendikamızın düzenlediği bu eğitim programları ile gelecekte sendikal mücadeleyi üstlenecek, mücadelenin önünde yer alacak sendika liderlerini yetiştirmek istiyoruz. Bizim bu çalışmalarımız aslında Öz Gıda İş’in geleceğine yatırım yapmaktır. Bu nedenle Öz Gıda İş olarak bu eğitimleri çok önemsiyoruz. Lütfen bu öğrendiklerini hayata geçirme konusunda çaba sarf edin” ifadelerini kullandı.

KATILIMCILARDAN TAM NOT
Çorlu Şube Başkan Yardımcımız Tanju Bilgi, “bu eğitim programı, birçok konuda doğru bildiğimiz yanlışları görmemizde faydalı oldu. Çok faydalı ve keyifli geçen bir eğitim programıydı. Bu eğitim serisinin devamını diliyoruz” temennisinde bulundu.

Eğitimden çok memnun kaldığını söyleyen Sakarya Şube Başkan Yardımcımız Cüneyt Demir, ise “Hem bilgi planlaması hem de bilgi aktarımı açısından fazlasıyla verimliydi. Başta Genel Başkan Yardımcılarımız olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Unmaş Unlu Mamuller işyeri sendika temsilcimiz Mesut Yılmaz, “burada gördüğümüz eğitim sonunda kendi açımdan memnuniyet verici sonuçlar çıkardım. Eğitimi çok yerinde buluyorum ve düzenleyenlere teşekkür ediyorum. Çok yararlı oldu” diye konuştu.

Düzenlenen bu eğitim programına katılan Şube Başkan Yardımcılarımız ve Temsilcilerimizin tamamı eğitimle ilgili memnuniyetleri ifade ederken bu eğitim serisinin devamını talep etti.

22-23-24 Aralık 2020 tarihinde düzenlenen eğitimimize; Gebze Şube Başkan Yardımcılarımız İbrahim Otlak, Özcan Seyrekbasan, Zeynel Nazlı, Mesut Yılmaz, İstanbul I Nolu Şube Başkan Yardımcılarımız Emrah Akın, Murat Keskin, Ünal Saraç, Çorlu Şube Başkan Yardımcılarımız Engin Yılmaz, Tanju Bilgi, Sakarya Şube Başkan Yardımcılarımız Hakan Uysal, Cüneyt Demir, Yavuz Filcan, Merkeze Bağlı İşyerlerimizden Aynes Gıda, Tariş ve Ajinomoto’dan İzzet Ertürk, Fedai Duru, Ümit Akyüz, Turgay Akıncı ile Kadın Komitesi Başkanı Aybüke Bengü Özmutaf ve İdari İşler Müdürümüz Tufan Acar yer aldı.

Eğitim programı sonunda katılımcılara sertifikaları, Genel Başkan Yardımcılarımız Halil Çukutli, Sultan Murat Karadağ ve Davranış Bilimleri ve İletişim Uzmanı Ceren Cebeci tarafından verildi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 25 Aralık 2020 Cuma