EFFAT Genel Sekreterinin Öz Gıda-İş'e ve Ofçay fabrikasındaki işçilere destek mesajı

EFFAT Genel Sekreterinin Öz Gıda-İş'e ve Ofçay fabrikasındaki işçilere destek mesajı

Üyesi olduğumuz Avrupa Gıda, Tarım ve Turizm Sendikaları Federasyonu EFFAT, Jacobs-OFÇAY’da işbaşı yaptırılmayan mevsimlik işçiler için verdiğimiz mücadeleye kendi web sitesi ve sosyal medyadan yayınladığı mesaj ile uluslararası arenada destek verdi.

Effat Genel Sekreteri Kristjan Bragason mesajında şunları söyledi.
 
Genel Sekreterin Öz Gıda-İş'e ve Türk çay fabrikasındaki işçilere dayanışma mesajı
EFFAT adına, Pazar günü bir çay üretim fabrikasında mevsimlik işçilerin haklarını korumak için çalışan Öz Gıda İş ve temsilcilerine dayanışma ve desteğimizi ifade etmek istiyorum.
İştirakimize göre, on bir mevsimlik işçi, Jacob Douwe Egberts (JDE) grubunun bir parçası olan Türk çay üreticisi Ofçay'da sendika örgütlenmedeki rolleri için seçildi. Çay toplama mevsiminin kademeli olarak yeniden başlamasından bu yana, grubun hiçbiri Pazar fabrikasında her zamanki gibi çalışmaya davet edilmezken, sendika faaliyetinde yer almayan diğer birçok mevsimlik işçi geri çağrıldı.

JDE’nin sendika karşıtı saldırgan geçmişi göz önüne alındığında, bunun bir tesadüf olması muhtemel olmadığını kabul ediyoruz. EFFAT ve IUF, Hollanda, Almanya ve İtalya'daki kayda değer vakalarla, sendikalara ve JDE'den toplu sözleşmelere pişmanlık yaratan veya küçümseyen bir davranış modeli gözlemlemiştir. Sadece bu yıl Mart ayında, EFFAT İcra Komitesi üyeleri İngiltere'deki bir JDE kahve işleme tesisinde çalışanlarla dayanışma içinde bir fotoğraf eylemi düzenledi - neyse ki Birlik'in çabaları yönetimin daha yapıcı davranmaya ikna edilmesinde başarılı oldu. EFFAT bir kez daha mevcut tüm destek ve dayanışmayı sunmaya hazırdır.

EFFAT, örgütlenme haklarını üstlenen on bir işçiye haksız muamele edilmesi nedeniyle protestolarınıza katılıyor. Dayanışmalarımızı gönderiyor ve işteki meşru haklarını savunma kararlılığınızı övüyoruz. Ve bu işçilerin daha fazla cezalandırma korkusu olmadan çay sezonu bitmeden işe geri dönmelerini sağlayan adil bir çözüm çağrısını tekrarlıyoruz.

Dayanışma içinde,

Kristjan Bragason
EFFAT Genel Sekreteri

Orjinal Metne aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz

https://effat.org/in-the-spotlight/general-secretarys-solidarity-message-to-oz-gida-is-and-workers-at-turkish-tea-factory/
Yayımlanma Tarihi: 12 Haziran 2020 Cuma