Besaş Halk Ekmek Fabrikasında Bel ve Boyun Fıtığı hakkında önemli bilgiler

Besaş Halk Ekmek Fabrikasında Bel ve Boyun Fıtığı hakkında önemli bilgiler

Bursa Şube Başkanlığımız sosyal sorumluluk projesi olarak gerçekleşmesine vesile olduğu seminerlerden bir tanesini daha Bursa Büyük Şehir Belediyesi’nin iştiraki olan Besaş Halk Ekmek fabrikasında çalışan üyelerimiz için hayata geçirdi.

Bu kapsamda, Doruk Sağlık Grubu ile yapılan iş birliği ile Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Orhan Demiralp tarafından, 5 Şubat 2020 tarihinde bel ve boyun fıtığının tanı ve tedavi yöntemleri ile ilgili seminer verildi.

Besaş Halk Ekmek fabrikası yemekhanesinde verilen seminerde, toplumun yüzde 80’inde bel ve boyun fıtığı belirtilerinin görüldüğünü fakat her bel ve boyun ağrısının bel fıtığı olmadığına dikkat çeken Op. Dr. Orhan Demiralp, günümüzde birçok kişinin sıklıkla karşılaştığı bir durum olan fıtıkların nasıl oluştuğu ve ne tür belirtiler verdiği hakkında bilgi vererek; ‘Bel ve boyun fıtığı, o bölgemizde bulunan omurların arasındaki bağların yırtılması sonucunda başlıyor ve ağrı hissediyorsunuz. Omurlar kendi kendilerini tedavi edebildiği için bu evrede dikkat edilirse omurlar bir süre sonra kendilerini tedavi edebilir. Ancak öncelikle hastalığın nedeni teşhis edilmeli, birinci basamak muayenesi yapıldıktan sonra kişiye medikal tedavi, yatak istirahati ve benzeri tedavi yöntemleri denedikten sonra eğer kişinin bel ve boyun ağrısı geçmemişse hasta ikinci veya üçüncü basamak muayeneye yönlendirilerek MR ve tomografi çekilmesi gerekir.” dedi.

Dr. Demiralp, Hastalığa yakalanmamak için kişinin sağlığına dikkat etmesi gerektiğinin önemine değinerek, “Bel ve boyun fıtığının oluşmasında en büyük etken, kişinin uygunsuz yaşam şartlarının olmasıdır. Bu uygun olmayan şartlar; aşırı kilo alımı, stres, sigara içimi ve ağır iş ortamında çalışmak büyük etkendir” diyerek hastalığın nedenlerinin altını çizdi.

Bel ve Boyun Fıtıklarından Korunma Yolları
Dr. Demiralp konuşmasının sonunda fıtıklardan korunmanın yollarına değinirken asıl önemli olanın, kişinin kendi vücudunu dinlemesi gerektiği olduğunu ve ağrı hissi yaratabilecek zorlayıcı hareketlerden kaçınmanın bel ve boyun sağlığını korumada altın standart olduğunu belirtti. Özellikle vücut anatomisine ters, zorlayacak çapraz hareketlerin bel için sorun yaratabileceğini ifade etti.

Seminerde üyelerimiz de bel ve boyun fıtıkları ile ilgili tüm merak ettiklerini doktorumuza sorarak önemli bilgiler edindiler.

Seminere, Besaş Halk Fabrikasında çalışan üyelerimizin yanı sıra Bursa Şube Başkanımız Aytekin Kaya, Şube Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve işyeri sendika temsilcilerimiz katıldı.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 6 Şubat 2020 Perşembe