Ulusal Ajans Projemizin ilk toplantısı sendikamız genel merkezinde yapıldı

Ulusal Ajans Projemizin ilk toplantısı sendikamız genel merkezinde yapıldı

Öz Gıda-İş Sendikası olarak Ulusal Ajans destekli yeni projemiz Gıda Sanayi Sektöründe Çalışanların İş Sağlığı, Güvenliği ve Gıda Güvenliği Alanlarında Niteliklerinin Artırılması Projemizin ilk toplantısı 15.01.2020 tarihinde sendikamız genel merkezinde gerçekleştirildi. Projenin amacı: iş sağlığı ve güvenliği ile gıda güvenliği konularında eğitim materyalleri hazırlamak ve bunları dijital platformlarda paylaşmaktır. Eğitim programı, e-platform üzerinden sunulacak pratiğe dayalı eğitim videoları projenin fikri çıktılarıdır.

İki gün süren toplantıya proje ortaklarımız IFOA (İtalya), Maribor Üniversitesi(Slovenya), Slovak Ziraat Üniversitesi, Nitra Üniversitesi (Slovakya)nden temsilciler katıldı. Toplantının ilk günü; tüm paydaşların katılımıyla Ülker Ankara bisküvi fabrikası üretim alanında saha gezisi yapıldı.  Ardından, İş Sağlığı, Güvenliği ve Gıda Güvenliği konularında yapılan saha gezisi sonrası Prof. Dr. Nevzat Artık tarafından Güvenilir Gıda, Gıda güvenliği konusunda bir eğitim düzenlendi.
 
Toplantının ikinci günü ise Sendikamızın Genel Merkezinde gerçekleştirildi ve toplantıya Genel Başkanımız Mehmet ŞAHİN ve Genel Başkan Yardımcımız Halil Çukutli katıldı. Sendikamız Genel Başkanı Mehmet Şahin proje ortaklarımıza bir selamlama konuşması yaptıktan sonra Proje Koordinatörümüz Eda Güner bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Ardından Proje Uzmanımız Aybüke Bengü Özmutaf projenin içeriğini ve işleyişini anlatan bir sunum yaptı.
 
Proje ortakları proje kapsamında yapılan görev dağılımlarına göre ülke sunumlarını gerçekleştirdi. Ortakların öneri ve değerlendirmeleri ile 18 aylık proje sürecinin yol haritası çizildi.

Basın Bürosu


 
Yayımlanma Tarihi: 16 Ocak 2020 Perşembe