Yörsan’ın ‘İflas’ Mahkemesi 6 Ay Ertelendi

Yörsan’ın ‘İflas’ Mahkemesi 6 Ay Ertelendi

YÖRSAN Gıda Mamülleri San. Ve Tic. A.Ş için iflas talepli davasının ikinci duruşması Susurluk Asliye Hukuk Mahkemesinde 8 Ocak 2020 tarihinde (Çarşamba) görüldü. Duruşmaya, Genel Başkan Yardımcımız Sultan Murat Karadağ, Bursa Şube Başkanımız Aytekin Kaya, Genel Merkeze Bağlı İşyerleri Sorumlumuz Hasan Çiloğlu, Örgütlenme Dairesi Başkanımız Göksel Şengün ve sendikamızın Hukuk Müşaviri Av. Emre Barış’ın yanı sıra onlarca alacaklı şirket avukatı ile Balıkesir’de bulunan birçok süt kooperatifinin yöneticileri katıldı.

Kayyum İle Devam
Geçen Aralık ayında iflas talep eden Yörsan Gıda’nın 8 Ocak sabahı görülen ikinci duruşmasında YÖRSAN’la ilgili mahkeme davayı 6 ay sonraya erteledi. Bu karar ile YÖRSAN’a atanan kayyumun 6 ay daha görev yapması bekleniyor.

YÖRSAN’A Talip Var
Öte yandan 4 şirketin halen kayyum tarafından yönetilen iflası mahkeme kararına bağlı YÖRSAN’ı almak istediği öğrenildi. Matlı Yem, T5, Ziraat Bankası ve YÖRSAN’ın eski sahiplerinden Teoman Yörük’ün Yörsan’ı almak isteyen firmalar arasında bulunuyor.

Mahkeme sonrası Yörsan Gıda’da çalışan üyelerimizle bir araya gelen sendikamız heyeti mahkemenin verdiği kararın içeriği hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 9 Ocak 2020 Perşembe