Sendikamızın örgütlü olduğu AYNES Gıda’dan büyük başarı

Sendikamızın örgütlü olduğu AYNES Gıda’dan büyük başarı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kayyumluğunda yönetilen FETÖ iltisaklı 847 şirket, 3 yılda yüzde 39 büyüdü. Örgüte aktarılan para musluğunu kısan TMSF, her bir şirketin başına profesyonel yönetimler atayıp, şirketlerin hem kârını katladı hem de bankalara ve devlete olan borçlarını ödedi. Bu süre zarfında da tüm şirketlerde istihdam edilen kişi sayısı ise 41 bin 521 kişiyi buldu.

Bunun en bariz örneği de 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından sahipleri Denizli'deki FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında tutuklanan ve Aralık 2016'da yönetimi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) geçen örgütlü olduğumuz Aynes Gıda, Anka Kuşu misali küllerinden yeniden doğdu.

KÂR EDEN VE KÂR ETTİREN BİR ŞİRKET STATÜSÜNE KAVUŞTU
TMSF tarafından kurulan profesyonel ekip sektörün önde gelen isimlerini bir araya getirdi. Bunlardan Aynes Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Cemal Karamustafa, Aynes Gıda'nın CEO'luğunu üstlenen Murat Hocalar ve ekibi, bankalara ve devlete milyonlarca lira borcu bulunan, iflas ertelemeli, kapısına kilit vurulmak üzere olan batık bir şirketi ayağa kaldırdı. Şirkette FETÖ'ye aktarılan kayıt dışı paralar kesildi. Operasyonel iyileştirmeler yapıldı. Yeni üretim politikaları oluşturuldu. Böylece, Aynes Gıda kısa zamanda borçlarını ödeyen, büyüyen ve kâr eden ve kâr ettiren bir şirket statüsüne kavuştu.

250 BİN KİŞİYE DOKUNUYOR
Bugün başarılı yönetimi sayesinde dolaylı olarak 250 bin kişiye ekonomik fayda sağlayan ve 34 ülkeye ihracat yapar hale gelen Aynes Gıda, çoğunluğu Denizli Acıpayamlı olmak üzere 1.000 kişiye istihdam sağlıyor. Ayrıca üreticilerden aldığı sütler sayesinde de 20 bin üretici Aynes Gıda sayesinde yaşam buluyor..

BU BAŞARIDA ÖZ GIDA İŞ’İN PAYI YÜKSEK
Sendikamız kurulduğu günden bu yana sadece üyelerimizin değil, ülke faydasının gözetilmesi gerektiği düşüncesini savunduk. Ülke faydası için sosyal diyaloğu geliştirerek birlik ve beraberlik duygusu içerisinde hareket ediyoruz. Bizim için vazgeçilmez olan ülkemizde üretimin devam etmesi. Çünkü, ülkemizde fabrikalar üretime devam ederse ve sürdürülebilir iş barışı sağlanırsa, ülkemiz ve insanımız kazanır.

İşletmelerimizin ve insanlarımızın daha yüksek seviyede refaha ulaşmaları için ülkemizin küresel rekabette de gücünü ortaya koyması gerekiyor. Türkiye’nin rekabet gücünü artırmak için elbette her seviyede, her konuda çalışmak gerekli. Çalışma barışını korumak bu nedenle çok önemli. ÖZ GIDA İŞ Sendikası çalışma barışının devamını sağlamak için üzerine düşün tüm sorumlulukları yerine getirmektedir.

Aynes Gıda’da örgütlendiğimiz günden itibaren üyelerimizin etkileşim içerisinde birlikte hareket ettiği, birbirinden öğrendiği ve birbirine destek olduğu güçlü bir iş birliği sürecini yürütüyoruz. Bu sayede işgücü verimini arttırarak sağladığımız faydanın etkisini çoğaltmak için işverenle farklı alanlarda iş birlikleri ve ortaklıklar kuruyoruz. Biliyoruz ki ortak bir amaca sahip kuruluşlar, güçlü bir dayanışma oluştururlarsa hedefe daha kolay ve daha çabuk ulaşırlar.

Sendikamız, 35 bin üyesiyle güçlü bir topluluğu temsil ediyor. Sendikamız, üyelerimizin çalışanlarına uzun vadeli refah ve sosyal güvence sağlanmasında önemli görevler üstleniyor. Bu inançla görevimizi, 44 yıldır en iyi şekilde yürütüyoruz.

Bu vesile ile her bir şirketi milli bir değer olarak gören ve özel bir ihtimam gösteren, bu bilinçle de çok başarılı bir yönetim sergileyen başta TMSF Başkanı Muhiddin Gülal’ı, AYNES Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Karamustafa ve CEO’su Murat Hocalar’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Öz Gıda İş Sendikası
Genel Yönetim Kurulu

Yayımlanma Tarihi: 28 Kasım 2019 Perşembe