Genel Başkanımız Mehmet Şahin Özgörkey çalışanları ile piknikte buluştu

Genel Başkanımız Mehmet Şahin Özgörkey çalışanları ile piknikte buluştu

Öz Gıda-İş Sendikasının yaklaşık 3 yıldır örgütlenme mücadelesi yürüttüğü Özgörkey Gıda işyerinde çalışan üyeleri için düzenlemiş olduğu geleneksel pikniği 25 Ağustos 2019 Pazar günü Ahmet mahallesi piknik alanında coşkulu bir kalabalıkla gerçekleştirildi.

Özgörkey Gıda işyerinde çalışanların eşleri ve çocukları ile katıldıkları pikniğe Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Sendikamız Genel Başkanı Mehmet Şahin, Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu, Örgütlenme Dairesi Başkanımız Göksel Şengün, Kadın Komite Başkan Yardımcımız Aybüke Bengü Özmutaf katıldı.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin piknikte çalışanlara hitaben bir konuşma gerçekleştirdi.

Özgörkey işyerinde yaklaşık 3 yıldır bir örgütlenme mücadelesi yürütüldüğünü belirten Şahin, örgütlenme sürecinin ilk gününden itibaren de Özgörkey işyerini kendi işyerleri gibi gördüklerini, çalışan üyelerimizi ise büyük Hak-İş ve Öz Gıda İş sendikamızın bir ailesi olarak benimseyip buna göre davranıldığını kaydetti.

Çalışanların bir irade ortaya koyup en tabi hakları olan sendikalara üye olmaya çalıştıklarını söyleyen Şahin, “fakat bu haklı girişimleriniz sendikal örgütlülüğe olan bakış açısı veya yasal mevzuat ve itiraz halinde başlayan hukuki süreç maalesef yıllarca sürebiliyor. Her platformda dile getirdiğimiz gibi maalesef örgütlenmelerin önündeki en büyük engel bu hukuki süreçlerdir. Çalışanlar olarak sizler az daha sabır göstereceksiniz. Hukuki süreci beklerken saflarınızı sıklaştırıp her zamankinden daha disiplinli ve verimli çalışacaksınız. İşyerinizin kıymetini bilip hem verim ve üretimi yükseltecek hem de işçi sınıfı olarak daha bilinçli ve örgütlü hareket ederek sendikanıza sahip çıkacaksınız. Günün sonunda Özgörkey Gıda hak ettiği gibi daha üst yerlere yükselecek, çalışanlar olarak sizler emeklerinizin karşılığını örgütlü gücünüzle alacak, sendikamız Öz Gıda İş’te örnek toplu iş sözleşmeleri ve sendikal hareketle çalışan kesimin umudu olmaya devam edecektir. Hedefimiz bölgede örgütsüz işyeri kalmayana kadar örgütlenmeye devam etmektir” dedi.

Kadın Komitesi Başkan Yardımcımız Aybüke Bengü Özmutaf’ta kadın çalışanlarla bir araya gelerek sendikamızın kadınlara yönelik çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı.

Akşam 18’e kadar devam eden piknik, kıran kırana geçen çeşitli yarışmalar, her yöreden müzik dinletileri, çalışanların çocuklarına yönelik oyun alanları, palyaço gösterileri, ikramlar ve hoş sohbetlerle son buldu.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 27 Ağustos 2019 Salı