Genel Başkanımız Mehmet Şahin; depremde can kayıplarının olmaması tesellimiz olmuştur

Genel Başkanımız Mehmet Şahin; depremde can kayıplarının olmaması tesellimiz olmuştur

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Denizli'de meydana gelen deprem nedeniyle bir açıklama yaptı.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada;  İzmir'in seferihisar ve Denizli'nin Bozkurt ilçesinde meydana gelen 4,8 ve 6 büyüklüğündeki deprem dolayısıyla tüm bölge halkına geçmiş olsun dileklerini ileterek, yaralılara acil şifalar diledi.

Depremin ardından gelen haberlerde can kayıplarının olmaması en büyük tesellimiz olmuştur diyen Genel Başkanımız Mehmet Şahin, "8 Ağustos 2019 tarihinde gerçekleşen ve Denizli'nin Bozkurt ve İzmir'in Seferihisar ilçeleri başta olmak üzere Ege bölgesinin büyük bir çoğunluğunda da hissedilen depremde  yaralanan tüm vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, bölge halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi.

Şahin açıklamasının devamında,

"Şu unutulmamalıdır ki, Türkiye'nin büyük bir bölümü deprem kuşağında yer alıyor. Depremler doğanın doğal süreçleri olduğu için bu sürecin oluşumu önlenemez ve engellenemez. Ancak gerekli tedbirlerle, özellikle deprem tehlikesi yüksek aktif faydan uzakta ve sağlam zemin üzerinde, deprem yönetmeliğine uygun yapıların yapılması ile can ve mal kayıpları azaltılabilir. Süratle yeni bir deprem politikası oluşturulmalı devlet politikası olarak uygulanmalıdır. Gecekondulaşma, kaçak yapılaşmayı teşvik eden imar affı politikasından kesinlikle vazgeçilmelidir.

Milletimiz bu tür felaketlerde her zaman üzerine düşen vazifeyi yapmış ve yardıma ihtiyacı olan depremzedelere maddi, manevi her türlü yardım elini  ivedilikle uzatmış ve acıyı paylaşarak azaltmaya çalışmıştır.  Ülkemiz birlik ve beraberlik içerisinde bu büyük felaketin de yaralarını ivedilikle saracaktır.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 9 Ağustos 2019 Cuma