Çaykur temsilcilerimize yönelik eğitim semineri Sinop’ta başladı

Çaykur temsilcilerimize yönelik eğitim semineri Sinop’ta başladı

ÇAYKUR temsilcilerimize yönelik Eğitim Seminerimiz  Sinop’ta gerçekleştiriliyor.

Sinop Uygulama Otelinde başlayan eğitim seminerine,  Genel Başkan Yardımcılarımız Tevfik Ali Hançeroğlu, Abdulhalik Damar, Sultan Murat Karadağ, Doğu Karadeniz Şube Başkanımız Hasan Fehmi Bursalı, Şube Başkan Yardımcılarımız Orhan Topaloğlu, Necdet Hacıosmanoğlu, Hüseyin Avni Günay, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Hasan Karamahmutoğlu, İdris Doğru, Eğitim ve Mevzuat Daire Başkanımız  Mustafa Erdoğan ve Çaykur Çay Fabrikaları işyeri sendika temsilcilerimiz katıldı.

Eğitim seminerinin açılış konuşmasını yapan Doğu Karadeniz Şube Başkanımız Hasan Fehmi Bursalı’nın ardından bir konuşma gerçekleştiren Genel Başkan Yardımcımız Sultan Murat Karadağ; eğitim seminerlerini sendikamızın kurumsal kimliğinin önemli bir fonksiyonu olarak sürekli hale getirdiklerini söyledi.

Sendikamızın her alanda olduğu gibi eğitim alanında da mukayese edilemeyecek önceliği ve duyarlılığı olduğunu ifade eden Karadağ, ‘Eğitim seminerlerimiz planladığımız üzere gerçekleştirilmektedir. Bu yılın ilk eğitim seminerini Sinop’ta Çaykur temsilcilerine yönelik başlattık. Sendika olarak eğitime büyük önem vermekteyiz. Eğitimlerden amaç, teşkilat mensuplarımızın örgütsel bilincini, sendikal kimlik ve aidiyetini ve hukuki donanımlarını geliştirmektir. Sizlerin burada alacağınız bilgiler işyerlerinizde sizin daha verimli çalışmanızı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Karadağ, ayrıca Çaykur işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerine de değindi. 

Genel Başkan Yardımcılarımız Tevfik Ali Hançeroğlu ve Abdulhalik Damar da yaptığı konuşmalarında sendikamızın eğitime verdiği önem, müzakeresi devam eden Çaykur toplu iş sözleşmesi ve sendikamızın diğer faaliyetleri hakkında değerlendirmelerde bulundular.

UZMANIMIZ SUNUP YAPTI
Seminerde Eğitim ve Mevzuat Daire Başkanımız Mustafa Erdoğan;

  • Gece çalışması şartları
  • Kıdem Tazminatı,
  • Telafi çalışması
  • İş güvencesi nedir kimler yararlanır
  • Toplu İş Sözleşmesi yapılması ve yararlanma şartları
  • Engelli ve eski hükümlü işçi çalıştırma şartları
  • Sendika temsilcilerinin iş güvencesi
  • Engelli işçilerin emekli olma şartları
Konularında üyelerimize eğitim verdi, ayrıca katılımcıların yönelttiği sorulara da yanıtladı.

KATILIMCILARA SERTİFİKALARI VERİLDİ
Seminerin katılımcılarına eğitim sonunda sertifikaları, Tevfik Ali Hançeroğlu, Sultan Murat Karadağ ve Doğu Karadeniz Şube Başkanımız Hasan Fehmi Bursalı tarafından verildi.

Basın Bürosu
 
Yayımlanma Tarihi: 29 Temmuz 2019 Pazartesi