Bakan Selçuk’a Çaykur’da çalışan mevsimlik işçilerle ilgili taleplerimizi de ilettik

Bakan Selçuk’a Çaykur’da çalışan mevsimlik işçilerle ilgili taleplerimizi de ilettik

HAK-İŞ heyeti kamu toplu iş sözleşmelerine ilişkin çerçeve protokolü, KİT’ler ve geçici ve mevsimlik işçilerin problemlerini müzakere etmek üzere, 5 Temmuz 2019 tarihinde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile bir araya geldi.

Gerçekleştirilen görüşmede, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a Et ve Süt Kurumu ve ÇAYKUR başta olmak üzere geçici ve mevsimlik işçiler ile ilgili taleplerimizi de gündeme getiren Genel Başkanımız Mehmet Şahin, daha önce hükümete sunduğumuz önergede geçici ve mevsimlik işçilerin çalışma sürelerinin 5 ay 29’dan 9 ay 29 güne uzatılmasına dair teklifin yer aldığını, fakat işçilerin 9 ay 29 gün çalıştırılması konusunda zorluklar yaşandığını anlattı. Yine daha önce ÇAYKUR işçilerinin en az 180 gün çalıştırılması için kurumla protokol imzalandığını da belirtti ve bu protokole de sadık kalınmasını istedi. Sendikamızın uzun zamandır mevsimlik işçilerin iş akitlerinin askıda olduğu sürelerde sigorta primlerinin işsizlik sigortası fonundan karşılanmasını talep ettiğini de hatırlatan Şahin, bu isteğimizi bir kez daha yineledi. Genel Başkanımız Mehmet Şahin ayrıca Çaykur ile imzalanacak Toplu İş Sözleşmesinde yer alan ücret ve sosyal haklardan beklenti ve taleplerimizi dile getirdi.

Görüşmede Genel Başkanımız Mehmet Şahin’e Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Genel Başkan Yardımcımızı Tevfik Ali Hançeroğlu eşlik etti.

Mevsimlik ve Geçici İşçilere İlişkin Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan HAK-İŞ’in taleplerini de ana hatlarıyla basın mensuplarıyla paylaştı. Arslan, şunları kaydetti:

“Birincisi geçici ve mevsimlik işçilerimizin başta Orman Genel Müdürlüğü’nde çalışan yangın işçileri olmak üzere, ÇAYKUR Genel Müdürlüğü’nde çalışan arkadaşlarımızın geçen yıl olduğu gibi bu yıl da vizelerinin verilip, 9 ay 29 gün çalışmalarını ÇAYKUR’da da en az 6 aylık süreyle çalıştırılmaları konusundaki hem kararnamede yer alan hem de tarafımızla imzalanmış protokol ile desteklenmiş hususun yerine getirmesini istiyoruz. Şu anada kadar Maliye Bakanlığı’ndan bir vize kararı henüz çıkmadı. Dolayısıyla burada arkadaşlarımız büyük bir beklenti içerisinde. Orman Genel Müdürlüğü’nde yangınla mücadele ediyoruz. Bu gerçekten hem ülkemiz ormanları, hem ülkemizin güvenliği hem de çalışanlarımızın geleceği için son derece önemli. ÇAYKUR’da şu anda arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyorlar. Orada da sürelerin dikkate alınarak bir an evvel vizelerin verilmesini istiyoruz" dedi

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 5 Temmuz 2019 Cuma