Emek ve Adalet için Bolu'dan Ankara'ya

Emek ve Adalet için Bolu'dan Ankara'ya

HAK-İŞ Konfederasyonumuzun Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın liderliğinde ve Genel Başkan Yardımcımız Sultan Murat Karadağ’ın katılımıyla 31 Mart seçimlerinin ardından el değiştiren belediyelerde yaşanan işten çıkarmaları protesto etmek ve işten çıkarılan işçilerin yeniden işe alınması için binlerce işçiyle birlikte Bolu’dan Ankara’ya “Emek ve Adalet Yürüyüşümüz” başladı.

Bolu Belediyesinin, Konfederasyonumuza bağlı kardeş sendikamız Hizmet-İş’e bağlı emekçileri işten çıkarmasıyla başlayan haklı mücadele, bugün Bolu’dan başlayıp Ankara’da son bulacak yürüyüşle farklı bir boyut kazandı.

Binlerce işçinin katıldığı “Emek ve Adalet Yürüyüşü”nde işçilerimizin ellerinde ‘İşimiz, Ekmeğimiz, Geleceğimiz İçin Yollardayız’ , ‘İşçiler Yalnız Değildir’  yazılı dövizler ile Türk bayrağı ile HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ bayrakları yer aldı. “CHP şaşırma sabrımızı taşırma” “CHP duy sesimizi bu gelen işçilerin ayak sesleri”, “HAK-İŞ nerede biz oradayız”, “Susma sustukça sıra sana gelecek”, “Vur vur inlesin CHP dinlesin” sloganları atıldı. Alkış ve ıslıklarla başlayan yürüyüşümüze yoldan geçen araçlar da korna çalarak, insanlar alkışlayarak destek verdi. 

İşten çıkarılmalar ve sendikal baskılara karşı çıkmak için gerçekleştirilen eylem, Bolu Belediyesinin önünde HAK-İŞ Konfederasyonumuzun Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın basın açıklaması yapmasıyla başladı. İşçilerimiz işlerine geri dönene kadar sürecin takipçisi olacağız diyen Arslan; “Seçimden önce sözler verip, noter onayıyla karşımıza gelen Bolu Belediye başkanından ve işten çıkarılmalar olmayacak diyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan sözlerini tutmalarını istiyoruz. Emekçilerimizin işlerine geri dönmelerini ve yetkililerin bizi anlamalarını istiyoruz. Biz HAK-İŞ olarak hiçbir siyasi ideolojinin ne yanında olduk ne de karşısında durduk. Bu haksızlığın son bulması için ne gerekiyorsa yapacağız, çünkü tüm mazlumların, mağdurların HAK-İŞ’ten alacakları var” dedi.

Arslan’ın konuşması sonrası kortej eşliğinde, Bolu Belediyesi ve CHP Bolu İl Başkanlığı önüne siyah çelenk bırakıldı.

Bırakılan çelenk sonrası, CHP Genel Merkezinde son bulacak yürüyüş başladı. Haksızlığa karşı yüzlerce emekçiyle başlayan yürüyüşe, Genel Başkan Yardımcımız Sultan Murat Karadağ’da katılım sağlayarak destek verdi.

Emek ve Adalet için Bolu Belediyesi önünden başlayan yürüyüş, 22 Haziran günü CHP Genel Merkezinde son bulacak.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 12 Haziran 2019 Çarşamba