Genel Başkanımız Mehmet Şahin: “Ramazan Bayramınızı yürekten kutluyorum”

Genel Başkanımız Mehmet Şahin: “Ramazan Bayramınızı yürekten kutluyorum”

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Sendikamız Genel Başkanı Mehmet Şahin, “İçerisinde sayısız hikmet ve bereketi barındıran Mübarek Ramazan ayını geride bırakarak bir bayrama daha eriştik. Tüm üyelerimizin ve ailelerinin bayramını yürekten kutluyorum” dedi.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Ramazan Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

Milli ve dini bayramlar ile toplumsal dayanışma ve hoşgörünün, yaşanan bütün tartışmaların, çözüm bekleyen sorunların ve gerilimlerin aşılmasında önemli bir rol oynamaktadır. Bu özel günler insanlar arasındaki bağı güçlendirirken bizlere de yarınlarımız için umut olmaktadır.

Ancak, Ülkemizin çalışma yaşamı dinamik bir alanı oluşturmaktadır. Çalışma yaşamında karşı karşıya kalınan sorunlar ülkedeki ekonomik ve sosyal gelişmelerin yansıması olarak geniş bir kesimi etkilemektedir. Ülkedeki sosyal eşitsizlik ve adaletsizliklere sosyal devlet anlayışı ve sosyal politikalar çerçevesinde çözüm üretilmesi temel ilke olmalıdır. Çalışma yaşamındaki sorunlar karşısında devletin dengeleyici ve koruyucu rolü egemen olmalı, iktisaden dar ve sabit gelirli kesimlerin yaşama koşullarının iyileştirilmesi sağlanmalıdır. Çalışma hakkını esas alan refah devleti anlayışının yerleşmesine yönelik düzenlemeler yapılmalıdır.

Türkiye, yıllardan beri bir terör tehdidi ile karşı karşıyadır. Terör, Türkiye’de binlerce vatan evladının can kaybına neden olmuştur, olmaya devam etmektedir. Terör artık tarihin derinliklerine gömülmesi gereken bir insanlık suçudur. Terör örgütü kan dökerek hedefine varmak istemekte, ancak döktüğü her damla kanın kendi sonuna doğru bir yolculuk olduğunun farkına varamamaktadır. Türkiye bu terör belasının üstesinden gelecek ve atalarından aldığı mirasla her türlü rengi barış içinde kendi topraklarında barındırmaya devam edecektir.

Ülke olarak yaşadığımız tüm sorunları aştığımız, demokrasi kültürünü içselleştirdiğimiz, huzurlu, mutlu, barış ve kardeşlik içinde kucaklaştığımız, insan onuruna yaraşır iş imkanlarını yaygınlaştırdığımız yarınlar diliyor, başta emeği ile geçinenler olmak üzere tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı kutluyor, şehitlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyorum.”

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 31 Mayıs 2019 Cuma