Basına ve Kamuoyuna

Basına ve Kamuoyuna

Orkide yağ fabrikasında işten çıkartılan sendikamız üyesi 29 arkadaşımızın tekrar işlerine geri dönmeleri, işyerinde çalışan üyelerimize uygulanan baskı ve Mobbinge son verilmesi ve Anayasal haklara saygı duyulması taleplerimizle 12.Haziran 2017 tarihinde fabrika önünde bir direniş başlatmıştık.

Direniş devam ederken direnişçi arkadaşlarımızla birlikte aldığımız karar gereği fabrika karşısına çadır kurup 24 saat esasına göre direnişe devam edilmiştir.

Kurban bayramı dolayısıyla yine arkadaşlarımızdan gelen talep üzerine direnişin 75. gününde direnişe bayram arası verilmiştir.

Bu 75 günlük direniş boyunca değişik ve her platformda Orkide yağ işyerinde yapılan her türlü hukuksuzluk defalarca kere dile getirilmiş,ulaşılması ve bilgilendirilmesi gereken her makam ve mevki defalarca kere bilgilendirilmiştir.

Maalesef sesimizi duyması gereken kişi ve makamlar duymadığı gibi hukuksuzluklar ve baskılar üstelik Kamu görevi yapan TMSF'nin atadığı İzmir defterdarı Kayyum Tamer UTKUCU denetiminde ve gözetiminde devam etmiştir.

Bu hukuksuzlukların düzeltileceği yerde Ekonomik sebeplerle işçi çıkartılmasının üzerinden 3 ay geçmeden, işten çıkartılan kişilere her hangi bir çağrı yapılmadan 07.09.2017 tarihinde Orkide yağ fabrikasına 4 yeni kişinin işe alınması en hafif ifadeyle yasaları hiçe saymak ve ben yaparım olur demektir. 

Bu son hareket bizlere göstermiştir ki TMSF Yetkililerinin de, bu konunun muhataplarının da kafalarındaki plan farklı,Orkide yağ işvereninde hesapları başkadır.

Muhakkak herkesin bir hesabı varsa ALLAH'ın da bir hesabı vardır.

75 Günlük direnişimizde her an yoldan geçen bir kamyon çadıra girecek korkusuyla fakat bir kişiyi incitmeden, bir tane dal koparmadan fabrika karşısında bekleyişimiz vicdanları ve Adaleti harekete geçirmeye yetmemiştir.

Tüm bu verilerin neticesiyle birlikte, bugün işten çıkartılan arkadaşlarla bir toplantı yapılmış şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçle ilgili takvime de birlikte karar verilmiştir.
Bundan sonra Orkide yağ fabrikası direnişçileri olarak eylemimiz fabrika önünde çadır kurarak bekleyelim şeklinde olmayacaktır.

  • Yasaların müsaade ettiği her yer bundan sonra direniş alanımızdır.
  • Orkide yağ fabrikasında yapılan hukuksuzluklar ve keyfi uygulamalar en yüksek perdeden ve her yerde anlatılmaya devam edecektir.
  • Bu hukuksuzluklar ortadan kalkana kadar ''Orkide yağ Tüketme,Tükettirme'' boykotumuz devam edecektir.
  • İşten çıkartılan arkadaşlar tekrar işbaşı yapana ve işyerindeki baskılar son bulana kadar direnişe şiddeti ve dozu artarak devam edilecektir.
  • İşyerinde çalışan ve sendikamız üyesi arkadaşlarımız da bizim gözetimimiz ve sorumluluğumuz altındadır.
Bundan sonra eylemimizin şeklini de dozunu da karşı tarafın hal ve tavırları belirleyecektir.
TMSF yetkilileri ve Orkide yöneticileri 20.09.2017 tarihinde fabrika önünde yapılacak kitlesel Basın açıklamasıyla bir kez daha uyarılacaktır.

Basına ve Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Yayımlanma Tarihi: 11 Eylül 2017 Pazartesi