Merhum Genel Başkanımız Necati Çelik dualarla anıldı

Merhum Genel Başkanımız Necati Çelik dualarla anıldı

Konfederasyonumuz HAK-İŞ ve Sendikamızın Merhum Genel Başkanı, Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, 20. Dönem Kocaeli Milletvekili Necati Çelik'i vefatının 8. yılında mezarı başında ve Gölcük Belediyesi Kazıklı Kervan Saray Kültür Merkezi'nde rahmet ve şükranla anıldı.

Anma Törenine Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Sendikaların Başkan ve Yöneticileri, Hak-İş İl Başkanları ve Necati Çelik'in ailesi ve sevenleri başta olmak üzere katıldı. Okunan duaların ardından Kocaeli Gölcük Hamidiye Köyü Camii'nde Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi ve öğle namazı kılındı.

Kültür Merkezinde yapılan anma Programının açılış konuşmasını HAK-İŞ Kocaeli İl Temsilcisi Şerafettin Koç yaptı.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan anma programında yaptığı konuşmasında; " Türk Sendikal hareketinin önemli isimlerinden ve bir misyon adamı olarak sendikal hareketin yerli ve yeni misyonuna önemli katkılar yapan merhum Necati Çelik HAK-İŞ'in bugünlere gelmesine olağanüstü çabaları ve katkısı bulunan ve ülkemizin siyasi, sosyal ve ekonomik çalkantılar yaşadığı olağanüstü şartlardan geçtiği dönemlerde sağduyulu ve akılcı yaklaşım ve önerileriyle de tebarüz etmiş bir şahsiyetti. Merhum Genel başkanımızın bize bıraktığı bu yolda HAK-İŞ, istikametini kaybetmeden yürüyüşüne devam ediyor. Konfederasyonumuz tarafından her sene düzenlenen HAK-İŞ Kısa Film "Emek" Yarışmamızda "Necati Çelik Özel Ödülü" veriyoruz. HAK-İŞ olarak rahmetli Genel Başkanımız Necati Çelik'e vefa örneğini en güzel şekilde yerine getirmek bizim ahlaki ve HAK-İŞ'in bize yüklemiş olduğu bir sorumluluktur" ifadelerini kullandı.

Merhum Genel Başkanımız Necati Çelik'in kıymetli eşi Şermin Çelik de yaptığı duygu dolu konuşmada, "Ben bugün çok duygu yüklüyüm. Ailem ve şahsım adına burada olmanızdan dolayı teşekkür ediyorum. Ailem ve şahsım adına HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve HAK-İŞ Teşkilatına vefanın kat kat üstünde bir vefa örneği gösterdiniz. Necati Bey insana çok değer verirdi. Kendisine de değer verilmesini istedi. Ben sadece HAK-İŞ ve teşkilatından bu vefayı gördüm. Teşekkür ederim" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'e bir caddeye Necati Çelik Caddesi ismini vermesinden dolayı ve ardından Necati Çelik Devlet Hastanesi Başhekimi Yüksel Pehlevan'a da bir plaket takdim ettiler.

Kaynak: Hakiş
Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 29 Mayıs 2017 Pazartesi