DİRENEN KARDEŞLERİMİZ KAZANACAKTIR!

DİRENEN KARDEŞLERİMİZ KAZANACAKTIR!

BASINA VE KAMUOYUNA
Tüm halkımızın öğrendiği üzere 12 Haziran 2017 tarihinden bu yana İzmir Bornova’daki Orkide Yağ Fabrikası önünde anayasal hakkımız olan sendikalı çalışma hakkı ve sudan bahanelerle üstelik yasanın 18.maddesine göre ödenmesi gereken tazminatları da ödenmeyerek işten çıkartılan üyelerimizin işlerine geri dönmeleri için direnişteyiz.
Ramazan ayında başlayan işten çıkartmalar bugün itibari ile 29 Orkide emekçisinin işten çıkartılmasıyla devam etmiş eylemimiz de 75. gününü doldurmuştur. 

Orkide Yağ fabrikasının sahibi Ahmet Küçükbay FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra şirket TMSF’ye devrolmuş İzmir Defterdarı Tamer Utkucu da şirkete Kayyum olarak atanmıştır. Devletimizin Anayasasına uymakla mükellef olan bu devlet memurunun yaptığı uygulamalara ve hukuksuzca işten çıkarttığı 29 emekçiye baktığımızda, yasaya en çok uyması gereken şahsın Anayasayı nasıl çiğnediğini anlamakta güçlük çekiyoruz.

Kendisini ikaz ediyoruz; gittiğin yol yol değil, sana bu akılları kim veriyorsa seni kandırıyor, kılavuzunu değiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasal bir hukuk devletidir. Kanunlar ve kurallar herkesi bağlar. Yasaya, Anayasaya saygı göster, içeride bu hain FETO terör örgütünün kalıntıları varsa bunun gereğini yap.

Hukuksuzca işten attığın bu 29 emekçi kardeşimizi derhal işe geri al.
Çalışmakta olan sendika üyelerine yapılan baskıları durdur. 
Sen yasaya uymamakta ısrar ettikçe biz de 500.000 üyemizle HAK-İŞ KONFEDERASYONU, 35.000 üyemizle ÖZ GIDA-İŞ SENDİKASI olarak sana yasayı öğretmekte ısrar edeceğiz.

OHAL ŞARTLARINDA 75 GÜNDÜR DEVAM EDEN 24 SAAT ESASLI ÇADIR NÖBETİMİZ GÖSTERMİŞTİR Kİ BU MÜCADELENİN GERİ DÖNÜŞÜ YOKTUR. 

Mücadelemiz fabrika karşısına pankart açarak ve 4 tabure koyarak başlamış akabinde günden güne direnişin boyutu mevcut şartlara göre değiştirilerek tam teşekküllü bir çadır kurulması ve 24 saat nöbet esasıyla devam etmiştir. 

Bu süreçte işten çıkartılan üyelerimizin her türlü davası sendikamız tarafından sahiplenilmiş, direnişçilerin her türlü ihtiyacı sendikamız tarafından karşılanmıştır. Bunlar birer lütuf değil sendikaların asli görevidir.

Sendikamıza üye olmayı seçen her kardeşimiz söz verdiğimiz gibi önce Allah’a sonra da Öz Gıda-İş Sendikası’na emanettir. Direniş boyunca sendikamız ve direnişçi işçiler arasında oluşan ilişki bir iş ilişkisinden fazlası, dostluk, abi-kardeşlik, yoldaşlık boyutundadır ve böyle de devam edecektir.  

Orkide Yağ fabrikasındaki yönetim yapısının hakka, hukuka, dini ve milli değerlere bakışı nasıldır bilmeyiz ama bizim yanımızda direnen emekçi kardeşlerimiz bu değerlere sahip ve saygılı insanlardır. 

Bu maksatla emekçi kardeşlerimiz sendika yetkililerimizle görüşmüş, önümüzün Kurban Bayramı olduğunu ve ziyaret etmeleri gereken aile büyüklerini, yerine getirmeleri gereken dini vecibeleri olduğunu izah ederek çadır nöbetine ara vermek istediklerini belirtmişlerdir.
Sendikal duruşumuz ve ilkelerimiz gereğidir ki; İlk günden beri ÖZ GIDA-İŞ SENDİKASI olarak aldığımız her kararı direnişçi işçi kardeşlerimizle birlikte aldık. Onların istemediği hiçbir harekete girişmedik, istedikleri hiçbir hususu da görmezden gelmedik. 

Bundan sonra da bu böyle devam edecektir.
Direnişçi kardeşlerimizle yapılan değerlendirmeler ve Kurban bayramında uzun bir süre fabrikanın da çalışmayacak olması sebebiyle direnişimize bir süre ara verme kararı alınmıştır.

25 Ağustos 2017 günü itibari ile çadırımızı alandan kaldırıyoruz. Verilen bu devre arasında taleplerimiz ve aksi halde göstereceğimiz refleks bakidir.

ÖZ GIDA-İŞ SENDİKASI olarak Orkide Yağ fabrikasını yetkili olduğumuz iş yerlerinden ayrı görmüyor, içerideki üyelerimizin burnu kanarsa olaya müdahil olacağımızı ilan ediyoruz. Er ya da geç bu iş yeri ÖZ GIDA-İŞ Sendikasının bayrağı çekilecek ve bu hukuksuzluğu yapanlara kanun önünde hesap sorulacaktır.

29 arkadaşımız tekrar işlerine geri dönene kadar mücadelemiz devam edecektir.

DÜNYA ÂLEM BİLSİN Kİ BİZ HAKLIYIZ!
Yine dünya alem bilsin ki makam ve mevki için dulun, yetimin ve kimsesizin hakkını yiyenler, haklarında 15 Temmuz’da şerefsiz FETÖ’ye sponsor olmuş iddiası bulunanlar değil,

DEVLETİNE sahip çıkmak için merminin önüne geçen, kafasını tankın önüne yatıran,

Ekmeği ve onuru için DİRENEN KARDEŞLERİMİZ KAZANACAKTIR. 

Öz Gıda-İş Sendikası
Genel Yönetim Kurulu
Yayımlanma Tarihi: 23 Ağustos 2017 Çarşamba