STK'lardan Kan Bağışı ve Davet

STK'lardan Kan Bağışı ve Davet

Sakarya'da aktif olarak faaliyet gösteren 40'a yakın sivil toplum kuruluşu Kızılay'ın kan ihtiyacı çağrısına kayıtsız kalmadı.

Sendikamızın Sakarya Şube Başkanlığı, Hak-İş İl Temsilciliği, Hizmet-İş Sakarya Şube Başkanlığı ve diğer sivil toplum kuruluşları, Kızılay'ın kan toplama aracını ziyaret ederek hem kan verdiler hem de üyelerini ve Sakaryalı tüm vatandaşları kan bağışı yapmaya davet ettiler.

Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık'ın, kurumun elindeki kan stoklarının azaldığı ve vatandaşları kan bağışına çağıran mesajına kayıtsız kalamayacaklarını belirten Sakarya'da faaliyet gösteren STK'lar kan bağışında bulunmak için adeta akın ettiler.

Kanın elde edildiği tek yöntemin gönüllülük esasına göre yapılan bağışlar olduğuna dikkat çeken STK başkanları , "Toplumsal farkındalığa katkı sağlamak amacıyla bu kan bağışını gerçekleştiriyoruz. Sağlıklı her erkek yılda 4 kez, kadınlar da 3 kez kan bağışlayabilir. Bağışladığımız bir ünite kan bizde bir eksikliğe yol açmayacak. Ancak bu bir ünite kan, bir kişinin hayata tutunmasına katkı sunacak, yaşama bağlayacak, o kişiyi sevdiklerinden ayırmayacaktır. Unutmayalım; kime ne zaman kan lazım olacağı bizim elimizde değildir. Bugün bağışlayacağımız bir ünite kan, belki de bizim en yakınlarımıza can verecektir. Bu sebeple, bir kez daha bütün üyelerimizi, gönüllülerimizi ve vatandaşlarımızı kan bağışlamaya, kanlarıyla can vermeye davet ediyoruz." dediler.

Kızılay yetkilileri Sivil Toplum Kuruluşlarının duyarlılığından dolayı tek tek teşekkür ederek Kan Bağışı Mobil Aracının AKM önünde hizmet vermeye devam edeceğini belirtti.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 29 Mayıs 2017 Pazartesi