Genel Başkanımız Mehmet Şahin Viyana’da 14. Etuc Genel Kuruluna katıldı

Genel Başkanımız Mehmet Şahin Viyana’da 14. Etuc Genel Kuruluna katıldı

Hak İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkanımız Mehmet Şahin, 20-24 Mayıs 2019 tarihlerinde Avusturya’nın Başkenti Viyana’da gerçekleşen 14. Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC) Kongresine katıldı.

Kongreye Genel Başkanımız Mehmet Şahin’in yanı sıra HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, Sendikamız Dış ilişkiler Uzmanı Aybüke Bengü Özmutaf ve HAK-İŞ heyeti, ayrıca, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, ILO Genel Direktörü Guy Ryder, Portekiz Başbakanı Antonio Costa, Avusturya Federal Devlet Başkanı Alexander Van der Bellen ve Nobel ödüllü ekonomist Joseph Stiglitz gibi pek çok başarılı isim katılım sağladı.

Kongrede, Avrupa’da sendikal hayatın geleceği ve sosyal diyalog, yeni ve kalkınmacı ekonomik modelin gerekliliği, daha güçlü toplu sözleşme hakkı, göç-sığınma-iltica, iklim değişikliği, dijitalleşme ve robotlaşma konuları işlendi.

Şahin 14. Etuc Kongresi Kapsamında İkili Temaslarda Bulundu
Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Hak İş Başkanı Mahmut Arslan ile birlikte ETUC 14. Kongresi için dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen sendika başkan ve temsilcileriyle bir araya gelerek ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Heyet daha sonra Viyana Büyükelçimiz Ümit Yardım’a da ziyarette bulunarak karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 28 Mayıs 2019 Salı