ACIMIZ BÜYÜK

ACIMIZ BÜYÜK

TRAFİK KAZASI 1 MAYIS’I YASA BOĞDU
Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in 1 Mayıs kutlamalarına katılmak üzere Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinden, Şanlıurfa’ya gelen Öz Büro İş Sendikamız üyelerini taşıyan aracın kaza yapması sonucu 5 üyemiz vefat etmiş, 13 üyemiz de yaralanmıştır. 

HAK-İŞ’e bağlı Öz Büro-İş Sendikamızın Elbistan Devlet Hastanesi’nde çalışan üyelerini taşıyan midibüsün saat 09.00 sıralarında Birecik-Şanlıurfa yolunda bir otomobille çarpışarak devrilmesi sonucu meydana gelen kaza 1 Mayıs’ı yasa boğdu.

Kaza haberi 1 Mayıs kutlamalarının yapıldığı Şanlıurfa miting meydanında geldi. Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, alanı dolduran binlerce HAK-İŞ ve MEMUR-SEN üyesine üzücü haberi 1 Mayıs kürsüsünden verdi. 

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Her zaman söylediğim gibi yola çıkan arkadaşlarımıza memleketlerine dönene kadar her konuda hassasiyet göstermelerini, dikkatli olmalarını, bu konuda gereken hususiyetin üzerinde durmalarını rica ettik ama bazen gelenleri önleyemiyorsunuz” dedi.

Kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyen Arslan, “Onlar 1 Mayıs’a, HAK-İŞ ve MEMUR-SEN’in rengini koymak, HAK-İŞ ve MEMUR-SEN’in davasını meydanlardan haykırmak, kendi sorunlarıyla, bu meydanları doldurmak için yola çıkan kardeşlerimizdi. Onlar inandıkları dava için, inandıkları HAK-İŞ için yollara düşmüş yiğit insanlardı. Onlar bu mücadelenin şehitleri oldular, gazileri oldular” diye konuştu.
Arslan, 1 Mayıs etkinliklerini Şanlıurfa’da kesmek zorunda kaldıklarını fakat 81 ilde basın açıklamalarıyla yapılarak sorunların ifade edildiği, itirazların ve tekliflerin ortaya konulacağını belirterek, “Hem şehitlerimize hem de gazilerimize görevimizi yerine getirmek üzere bu toplantıyı burada kapatıyoruz. Bu toplantıya katılan bütün arkadaşlarımızdan, kaybettiğimiz şehitlerimiz için üç ihlas bir Fatiha okumanızı ve ruhlarına hediye etmenizi rica ediyorum. Allah rahmet eylesin, yolunuz açık olsun. Rabbim kaza bela vermesin inşallah. Hepinizi HAK-İŞ ve MEMUR-SEN adına, emek hareketi adına saygı ve hürmetle selamlıyorum. Allah yardımcımız olsun, yolunuz ve yolumuz açık olsun, sağlıcakla kalın” dedi.

Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Genel Başkanımız Mehmet Şahin miting alanından ayrılarak, Öz Büro İş üyelerinin tedavi gördüğü, Mehmet Akif İnan Hastanesi, Eyübiye Devlet Hastanesi, Harran Üniversite Araştırma Hastanesi ve Balıklıgöl Devlet Hastanesine giderek, yetkililerden bilgi aldı. Tedavi gören yaralıları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundular.

HAK-İŞ Konfederasyonunda bir kriz kasası oluşturulduğunu belirten Arslan, kazada hayatını kaybeden HAK-İŞ’li emekçilere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 2 Mayıs 2019 Perşembe