MYK Başkanı MESYEB Yeterlilik Belgesini Törenle takdim etti

MYK Başkanı MESYEB Yeterlilik Belgesini Törenle takdim etti

MYK Başkanı Adem Ceylan Sendikamızın 20 Nisan 2019 tarihinde yapılan 14. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

Genel Kurulda bir konuşma yapan Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Sayın Adem Ceylan, Mesleki Yeterlilik Kurumunun görevleri, misyonu ve vizyonuna değinerek MYK tarafından özellikle son yıllarda gerçekleştirilen faaliyetler, Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu ve Mesleki Yeterlilik Belgesine ilişkin teşvikler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Ceylan, Sendikamız ve TÜGİS ortaklığında kurulan Öz Gıda İş Sendikası Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi MESYEB’in belgelendirme kapasitesinin geliştirilmesinde önemli adımlar attığını belirtti. Nitelikli, belgeli, üretime değer katan çalışanların çalışma hayatına kazandırılmasıyla çalışmaların hızla devam ettirileceğini belirten Ceylan, Öz Gıda İş MESYEB’in bu süreçte MYK’nin adeta bir ortağı gibi, etkin bir şekilde çalışacağına inanıyorum. Gıda sektörünün toplum sağlığını doğrudan etkileyen bir alan olması sebebiyle belgeli ve nitelikli iş gücü çalıştırmanın sektör genelinde yaygınlaşması gerekmektedir” dedi.

Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan konuşmasının ardından MESYEB Yetkilendirme Belgesini, Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Genel Başkan Yardımcımız ve MESYEB Yönetim Kurulu Başkanımız Halil Çukutli ile MESYEB ekibine törenle takdim etti.

Böylelikle, Öz Gıda İş Sendikası Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi İktisadi İşletmesi Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilerek gıda sektöründe Türkiye’deki ilk belgelendirme kuruluşu oldu.

Basın Bürosu
 
Yayımlanma Tarihi: 20 Nisan 2019 Cumartesi