Karaman Şube Başkanımız Adnan Gürsoy güven tazeledi

Karaman Şube Başkanımız Adnan Gürsoy güven tazeledi

Karaman Şube Başkanlığımızın 2. Olağan Genel Kurulunda mevcut şube başkanımız Adnan Gürsoy güven tazeledi.

Karaman Şubemizin 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı 26 Ocak 2019 tarihinde Karaman Demosan Otel’de gerçekleştirildi. Genel Kurula tek aday olarak katılan Karaman Şube Başkanımız Adnan Gürsoy yeniden şube başkanlığına seçildi.

Şube Genel Kurulu’na Genel Başkan Yardımcılarımız Halil Çukutli, Emin Sürücü, Genel Başkan Danışmanımız Abdulhalik Damar, Öz Büro İş Sendikası Karaman İl Başkanı Osman Güneş, Öz Sağlık İş Sendikası İl Başkanı Hatice Bağcıoğlu, Ak Gıda Fabrikası İnsan Kaynakları Uzmanı Fatih Ünalmış, Ak Gıda Karaman Fabrikası Üretim Müdürü Önder Metik, Teşkilatımızın Şube Başkanları ve Şube Başkan Yardımcıları, delegelerimiz, üyelerimiz ile çok sayıda misafir katıldı.

Genel Kurulda Divan Başkanlığını Sendikamız Genel Başkan Yardımcısı Emin Sürücü yaparken divanda, Rize Şube Başkanımız Sultan Murat Karadağ, İstanbul I Nolu Şube Başkanımız Zeki Toslu, Delegelerimiz Hülya Turlay ve Emine Mazlum yer aldı.

“Karaman’ın Türkiye’deki en zor iş şartlarına sahip yer olduğunu gördüm”
Genel kurula hitaben konuşmalarını gerçekleştiren Genel Başkan Yardımcımız Halil Çukutli, “Karaman’da başlattığımız örgütlenme süreci içerisinde buradaki çalışma şartlarını gördüğüm zaman Karaman’ın Türkiye’deki en zor iş şartlarına sahip yer olduğunu gördüm. Sosyal hakları olmayan, ikramiyesi olmayan, hiçbir iş güvencesi olmayan arkadaşlarımızı gördüğümde buradaki örgütlenme Türkiye’deki en kolay örgütlenme olur ve 1-2 gün içerisinde bitirip giderim dedim ama tam altı ay burada kaldım. Hakikaten bu zorluklar içerisinde çalışan arkadaşlarımızı kutluyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte sendikamızın gelişmesi ile birlikte sizlere daha fazla hizmet vererek burada sendikalılığı biraz daha geliştirmiş olacağız” dedi.

“Türkiye’de sendikalı işçi oranı sadece yüzde 12,5 düzeyinde”
Türkiye’de sigortalı çalışan 14 milyon işçinin sadece 1 milyon 800 binin sendikalı olduğunu vurgulayan Çukutli, “Şu anda Türkiye’deki sendikalılaşma oranı yüzde 12,5 civarlarında. Yani Yüzde 87,5 civarındaki çalışan sendikalı değil. Bu İşverenlerin baskısından olsun, yöresel etkenlerden olsun, ne şartta olursa olsun çalışanlar sendikaya girmekte zorlanıyorlar. Bu da böyle devam ediyor.  Her şeye rağmen Öz Gıda İş son dört yıldır 32.500 civarında üyemizle birlikte gıda iş kolunun Türkiye’deki en büyük işçi sendikası olmaya devam ediyor. Bundan gurur duyuyoruz” dedi.

“Enflasyonun çift hanelere çıkması birçok sorunu beraberinde getirdi”
Birçok ülkede yüz yılda bir olan gelişmelerin Türkiye’de son 4-5 sene içerisinde yaşandığını belirten Çukutli, “Suriye olayı ile başlayan süreç, hendek olayları ve yapılmaya çalışılan darbe ve devam eden süreç içerisinde geçtiğimiz Ağustos ayında yapılan saldırılar neticesinde Türkiye’deki ekonomik cephenin alt üst olmasıdır. Bu enflasyonun tekrar çift hanelere %20-25’lere çıkması, faizlerin yükselmesi, İflaslar, konkordato ilanları gibi birçok sorunu da beraberinde getirdi. Bu da şu demek oluyor aslında işsizliktir, üretim kısıtlılığıdır, öbür tarafta statilasyon dediğimiz aynı zamanda hem enflasyon hem de durgunluk ortamıdır, yapılacak sözleşmelerin üzerindeki olumsuz etkisidir. İnşallah bu süreçler bu kadar uzamaz diye umut ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Asgari ücretteki artışı enflasyon geri alıyor”
Türkiye’de 6-7 milyon kişinin hiçbir sosyal hakkı ve ikramiyesi olmadan sadece asgari ücret ile geçindiğini vurgulayan Çukutli, Sizler sendikalı olmadan önce nasıl çalışıyordu iseniz Türkiye’de sendikasız olarak çalışan %87,5’luk kısım halen bu şekilde çalışmaya devam ediyor. Son bir ay içerisinde asgari ücrette %26’lık bir artış meydana geldi. Üç sene öncede 2015’in sonunda %30’luk bir artış olmuştu. Maalesef bu artışları bir müddet sonra enflasyon geri alıyor. Dileğimiz o ki enflasyonun düşmesi, asgari ücretteki artışın büyük oranda insanların cebinde kalmasıdır. Ama daha da önemlisi asgari ücretteki vergi yükünün bir an önce azaltılmasıdır. Bu azaltılmış olsa hiç olmazsa asgari ücretin artmasını çok fazla beklemeden kişiler Ocak ayında ne ücret alıyorsa Aralık’ta da o ücreti alır. Vergi yükünden kurtularak hayatlarını devam ettirler” ifadelerini kullandı.

“ISO 9001 kalite belgesi alan ilk sendika olacağız”
Sendikamızın üzerinde çalıştığı Kurumsal Kimlik, Sendika Kart, MESYEB ve ISO 9001 gibi önemli konular hakkında da bilgi veren Çukutli, sendikamız ISO 9001 kalite belgesi alabilmek için başvuruda bulundu, yapılan çalışmalar ile sona gelmiş bulunmaktayız. Genellikle özel şirketlerin ihracat yaparken Dünya ülkelerinin önümüze koydukları bu belgeniz yoksa sizden mal almayız dedikleri şarttır. Bu belgeyi de sendika olarak Türkiye’de ilk biz alacağız. Bu belge ile bizim bir standardımız olacak. Bu belgeyi de sadece elimizde olsun ve duvara asalım diye almıyoruz. Uygulamalarda da bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız. Türkiye’de ISO 9001 belgeli bir sendika olarak da yine farklılığımızı ortaya koymuş olacağız” dedi.

Genel Başkan Yardımcımız Halil Çukutli, “Karaman Şube Genel Kurulu’nun hayırlara vesile olmasını dileyerek, başta emek hareketine, Öz Gıda İş'in mücadelesine katkı ve destek vermesini temenni ederek yeni seçilecek şube yönetimine başarılar diledi.

“İçiniz rahat, gönlünüz ferah olsun”
Geçen dört yıllık süreçte yapılan şube faaliyetlerini delegelere anlatan Karaman Şube Başkanımız Adnan Gürsoy, “Emeğin yüceliğine, insanın kutsallığına, adaletin vazgeçilmezliğine, barışın aydınlığına inanan Öz Gıda İş Sendikası Karaman Şube Başkanlığı olarak farklı olmaya, Karaman’da sendikacılığı ayağa kaldırmaya çalıştık. Sendikal sorumluluğumuzun gereği olarak sendikal harekete ve çalışma yaşamına her alanda pozitif katkı sunmaya, örnek olmaya, başarıyı kurumsallaştırmaya çalıştık. Siz çalışanlarımızı en iyi şekilde temsil etme gayreti içinde olduk. İçiniz ferah, gönlünüz rahat olsun. 2. Olağan Genel Kurulumuzun ülkemize, Karamanımıza ve sendikamıza hayırlı olsun” dedi.

Sonrasında kürsüye gelen eski Biskot temsilcimiz ve delegemiz Hülya Turlay, kongreyi selamlayıp kurulumuzun sonunda oluşacak yeni yönetime iyi temennilerini iletti. Aynı zamanda Karaman Cedit Mahallesi muhtar adayı olduğunu belirten Turlay misafirlerden destek istedi.

“Karaman Şube Başkanımız Adnan Gürsoy güven tazeledi"
Yapılan seçim sonucu, Karaman şubemizin mevcut başkanı Adnan Gürsoy güven tazeleyerek yeniden Şube Başkanı oldu. Şube Yönetim Kurulu üyeliklerine ise Süleyman Şahan, Adem Kara, Mehmet Tekin ve Ahmet Türedi seçildiler.

Kongre yapılan fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Basın Bürosu
 
Yayımlanma Tarihi: 27 Ocak 2019 Pazar