Ankara Şubemizin Genel Kurulu başarı ile gerçekleşti

Ankara Şubemizin Genel Kurulu başarı ile gerçekleşti

ÖZ GIDA İŞ Ankara Şube 8. Olağan Genel Kurulu 12 Ocak 2019 tarihinde Metropolitan Otel'de gerçekleştirildi. Birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde geçen Genel Kurulda, Ankara Başkanımız Hasan Çiloğlu bayrağı, Duran Çiçek'e devretti.

Ankara Şubemizin 8. Olağan Genel Kurulu’na Genel Başkanımız Mehmet Şahin’in yanı sıra, genel başkan yardımcılarımız Halil Çukutli, Emin Sürücü, Tevfik Ali Hançeroğlu, Genel Başkan Danışmanımız Abdulhalik Damar, Et ve Süt Kurumundan Halil Yıldız, Teşkilatımızın Şube Başkanları ve Şube Başkan Yardımcıları, kardeş sendikalarımızın başkan ve yöneticileri, delegelerimiz, üyelerimiz ile çok sayıda misafir katıldı.

Genel Kurulda Divan Başkanlığını Sendikamız Genel Başkan Yardımcısı Emin Sürücü yaparken divanda, Sakarya Şube Başkanımız Hayati Özer, Çorlu Şube Başkanımız Cüneyt Aydın, Delegelerimiz Nezahat İncesu ve Çetin Çakır yer aldı.

Genel kurula hitaben konuşmalarını gerçekleştiren Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Misafirleri selamlayarak Ankara Şube Genel Kurulunun hayırlara vesile olması yönünde temennilerde bulundu.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin konuşmasının devamında, "Dünyaya ve Türkiye'ye baktığımızda içinde bulunduğumuz günler,  hepimizi yakından ilgilendiren olaylarla karşı karşıyayız. Çok rahat değiliz sıkıntılı günler geçiriyoruz ve geleceğimizin ne olacağı konusu ile ilgili olarak düşündüğümüzde çok ta ümit var olamıyoruz" dedi.

Sendikacılığı iktidara gelelim diye yapmıyoruz
Şahin, "bütün dünyada totaliter ve milliyetçi şovenist zihniyetlerin giderek arttığını belirterek, “En son Brezilya’da Bolsonaro diye adeta açıkça faşist olduğunu söyleyen bir adam iktidara geldi. Biliyoruz ki, böyle durumlarda gelecekte dünyayı pek hayırlı bir sonuç beklemiyor. Türkiye olarak ne yapmalıyız onu düşünmeliyiz. Siyasi anlamda, askeri kapasitemiz anlamında neler yapmalıyız. Dünyaya böylece adalet anlayışını haykırabiliriz. Hepimize daha fazla görev düşüyor. Başkalarını eleştirerek bir yere varamayız.  Bir şey yaparken önce Allah’ın rızasını gözeteceğiz. Sendikacılığı iktidara gelelim diye yapmıyoruz, bir iddia olarak yapıyoruz. Yoksa kuru bir uğraştan başka bir şey değil. Doğruları söyleyenlerin sayısı her geçen gün giderek azalıyor. Sorumluluk hepimizde.” diye konuştu.

‘’Mağdur Ve Mazlumlar İçin Mücadele Etmeliyiz’’
Terörle mücadelenin yoğun bir şekilde devam ettiğini söyleyen Şahin, "Suriye’de bildiğiniz gibi her geçen gün sıcak bir gündemle karşı karşıyayız güvenlik güçlerimiz oralarda cansiperane bu milletin bekası için mücadele ediyorlar hepsine Allah’tan güç kuvvet diliyoruz Allah onları muzaffer eylesin. Bizler dünyanın neresinde olursa olsun mağdur ve mazlum insanlar için mücadele etmeliyiz. Değerlerimizin, kadim ve köklü medeniyetimizin işaret ettiği yol da budur. Suriyeli kardeşlerimize, gönül coğrafyalarımızda bizlere ‘’kardeşlerim’’ diye seslenen mazlumların sesine kulak vermeliyiz. Suriyeliler bizim kardeşimizdir içlerinde suiistimal eden istemediğimiz şekilde davranan kötülük yapanlar olabilir. ancak bunlar azınlıktır bunlara bakarak da bütün Suriyelileri düşmanlaştırmayalım. Bizim millet olarak en önemli özelliğimiz misafirperverliğimizdir. Hakkın, adaletin ve barışın arandığı her yerde milletimiz var. Bizler bugüne kadar hep böyle davrandık. Biz vicdanımızı kaybetmeyeceğiz, empati kuracağız, ekmeğimizi bölüşeceğiz, kalıcı çözüm ne olabilir noktasında da elimizden gelen gayreti göstereceğiz." dedi.

“Kayıt Dışı Türkiye'nin en büyük kanayan yarası faturasını biz ödüyoruz”
Konuşmasında kayıt dışı işçilik konusuna değinen Şahin, “Türkiye’de 14 milyon sigortalı işçi var bunun sadece %12’si sendikalı, %88’i sendikasız. Maalesef en kötü sendika bile sendikasız iş yerinden iyidir. Sendikanın olduğu yerde kayıt dışı olmaz. Türkiye’nin en büyük kanayan yaralarından birisi kayıt dışı ekonomi %33 düzeyinde. Üretimde, sanayide, hizmet sektöründe kayıt dışı çalışmanın en büyük faturasını biz, çalışanlar ve emekçiler ödüyor. Kayıt dışı işçilik konusunda kararlı olmamız gerekiyor. Bu konuda işçi sendikaları olarak üzerimize hangi sorumluluk düşüyorsa yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

"Sırtımızda büyük vebal var"
Öz Gıda İş sendikasını gıda işkolunun en büyük sendikası yapmayı başardıklarını belirten Şahin, "sendikamız, iftiharla gösterilen bir sendika oldu ve olmaya devam ediyor. Eksiklerimiz var onları gidermeye çalışıyoruz. Öz Gıda İş'i kurumsallaştırma yolunda epey mesafe kat ettik. Yönetim olarak, şube yönetimleri olarak, işyerleri olarak, temsilcilerimiz olarak bir tek kriterimiz var, işçi arkadaşlara hizmetkar olmak, onların duasını almaktır. Sırtımızda büyük bir vebal var. Bu kadar sıkıntının içerisinde işçi arkadaşlar 30 gün çalışıyor, bir günlük yevmiyesini sendikaya aidat olarak veriyor. Bütün mülâhazalar bir tarafa işçinin bir günlük yevmiyesinin bizim sırtımızda vebali hiçbir şeyle ölçülmez. Onun hesabını hepimiz tek tek verecegiz. O yüzden birbirimize destek olalım gayret edelim bu aidatlarımızın sizlere hizmet olarak geri dönmesi için hep beraber gayret edelim çalışalım" dedi.

Şahin, "Aramızda kötü niyetli olabilir onları terbiye edelim, yanlış yapmaya tevessül edene müdahale edelim. Burası bir iktidar menfaat makamı değil. Öz Gıda İş sendikasının hiçbir makamı böyle değil. Olmadığını bugüne kadar ki icraatlarımızda gösterdik. Bundan sonrada Allah’ın izniyle göstermeye devam edeceğiz. Asla bir kastımız olmaz, bilerek yanlışımız olmaz ama eksiğimiz olur, kusurumuz olur. Gördüğünüz yerde eğer dikkat etmezseniz, söylemezseniz onun vebali de sizin boynunuzadır" uyarısında bulundu.

"Temsilcilerimize yardımcı olun"
Temsilcilerimizden beklentilerin yüksek olduğunu belirten Şahin, "temsilciler bizim karne notumuzu en az yarısını sağlıyorlar. Temsilci arkadaşlarımız işyerlerinde sendikayı gönüllü olarak temsil ediyor. Kanunun onlara sağladığı bir takım ayrıcalıklar var ama sendikadan herhangi bir ücret vs. almıyorlar. sizlerden talebimiz onlara yardımcı olun. Hemen hemen iş yerlerinizin büyük bir kısmında yapılan seçimlerle temsilcilerimizi seçiyoruz.  Size hizmet edecek arkadaşlarınızı seçin.  Beğenmediklerinizi söyleyin yeni seçim yapar değişikliğe gideriz." dedi.

Hizmet etmenin dışında temsilcilik makamlarını, şube makamlarını ve genel merkez makamlarını bu amaçların dışında başka hevesleri olanları gördüklerinde müdahil olmalarını söyleyen Şahin, " Birlik olarak bu anlayıştaki insanlara yol vermeyelim, bu anlayış yerleşirse o zaman iyilik bulaşıcı olur. Birbirimizi motive eder, bu da keyifli bir çalışmanın önünü açar. İnsanların, arkadaşlarımızın, işçi kardeşlerimizin duasını almaktan daha büyük bir ödül yok. Hepiniz buna destek verin, sahip çıkın. " şeklinde konuştu.
Buranın patronunun, işvereninin işçiler olduğunu vurgulayan Şahin, "bizler sizin hizmetkarınız. Size hizmet etmekle mükellefiz. İş yerinize sahip çıkın. Sonra şikayet etmeyin. Ben bu kadar açık yüreklikle bunları söylüyorum. Laf olsun diye söylemiyorum . Herkes bilir herkes şahittir ki bu anlayışın dışında hareket etmedik etmeyeceğiz" dedi.

"Öz Gıda İş Sendikasının her üyesi seçimle gelinecek her makam için aynı eşit hak ve hürriyete sahiptir"
Başta Hasan Çiloğlu olmak üzere Ankara şubede hizmet edenlere bugüne kadar gösterdikleri vefadan sadakatten dolayı teşekkür eden  Genel Başkanımız Mehmet Şahin, "bu bir bayrak yarışıdır. Bir tek kriterimiz var. Burada adaletten, hakkaniyetten ayrılmadan size daha iyi hizmet edecek şube yönetimlerini oluşturmaktır. Öz Gıda İş Sendikasının her üyesi seçimle gelinecek her makam için aynı eşit hak ve hürriyete sahiptir. Birlik ve Beraberliğimizi muhafaza edersek diğer sendikalarda gördüğünüz kısır kavgalara, kısır menfaat çatışmalarına şahit olmayız." diye konuştu.

Şahin, Şube Genel Kurulunun sendikamıza, işletmelerimize, işçilerimize ve ülkemize hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak seçilecek olan yeni şube yönetimine başarılar diledi.

Hasan Çiloğlu "Bu görevler bir nevi bayrak yarışıdır"
Şube Yönetim Kurulu adına bir konuşma yapan Ankara Şube Başkanımız Hasan Çiloğlu, misafirleri selamladıktan sonra, "öncelikle böyle güzide bir sendikanın şube başkanı olmaktan, bu erdemli hareketin bir neferi olmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Şube başkanlığına gelinceye kadar her bir dakikası dolu dolu geçen iyisiyle, kötüsüyle çok uzun bir yol kat ettik. Bu seçimde adaylığımı koymuyorum. Bu tür makamlar bir nevi bayrak yarışıdır, sendikada ne zaman ihtiyaç olursa göreve hazır olacağım. hepinizden hakkınızı helal etmenizi diliyorum. Bayrağı devralacak arkadaşlarıma da şimdiden başarılar diliyorum" dedi.

Ankara Şube Başkan Yardımcımız Ali Gürler, görev süresince yapılan faaliyetler hakkında kısa bir konuşma yaparak, Genel Kurulun hayırlara vesile olması yönünde temennilerde bulundu.

Daha sonra kürsüye gelerek Ankara Şube Yönetimine ekibi ile birlikte aday olduğunu belirten Duran Çiçek, kongrenin Türk sendikal hareketine hayırlı olmasını dileyip kısa bir konuşma yaptı.

"Duran Çiçek Ankara Şube Başkanı oldu"
Misafirlerin konuşmalarının ardından seçimlere gidildi. Tek liste ile gidilen seçim sonucunda Duran Çiçek Ankara Şube Başkanı olarak seçildi.

Yeni seçilen şube yönetim kurulu şu şekilde belirlendi:
Şube Başkanı      : Duran Çiçek
Şube Bşk. Yrd.    : İlhan Öztürk
Şube Bşk. Yrd.    : Gencay Demir
Şube Bşk. Yrd.    : Fatih Öztürkden
Şube Bşk. Yrd.    : Erhan Coşkun
 
Basın Bürosu
 
Yayımlanma Tarihi: 12 Ocak 2019 Cumartesi