İstanbul I Nolu Şubemizde bayrak değişimi

İstanbul I Nolu Şubemizde bayrak değişimi

Öz Gıda İş Sendikası İstanbul I Nolu Şubemizin 10. Olağan Genel Kurulu’nda görev değişimi yaşandı.

Uzun yıllardır İstanbul I Nolu Şube Başkanlığı görevini yürüten şube başkanımız Sadi Yılmaz, İstanbul Akgün Otel'de 29 Aralık 2018 tarihinde yapılan genel kurul ile görevi, Şube Başkan Yardımcımız Zeki Toslu'ya devretti.

İstanbul I Nolu Şubemizin 10. Olağan Genel Kurulu’na Genel Başkanımız Mehmet Şahin’in yanı sıra, genel başkan yardımcılarımız Halil Çukutli, Emin Sürücü, Tevfik Ali Hançeroğlu, Genel Başkan Danışmanımız Abdulhalik Damar, Teşkilatımızın Şube Başkanları ve Şube Başkan Yardımcıları, kardeş sendikalarımızın başkan ve yöneticileri, işveren ve işveren vekilleri, delegelerimiz, üyelerimiz ile çok sayıda misafir katıldı.

Genel Kurulda Divan Başkanlığını Sendikamız Genel Başkan Yardımcısı Halil Çukutli yaparken divanda, Karaman Şube Başkanımız Adnan Gürsoy, Ankara Şube Başkanımız Hasan Çiloğlu, Biskot Bisküvi Delegemiz Anna Cotorabai Tülek ve Ülker Çikolata Delegemiz Ümit Aydın yer aldı.

"Hakkınızı helal etmenizi diliyorum"
Şube Yönetim Kurulu adına duygusal bir konuşma yapan İstanbul I Nolu Şube Başkanımız Sadi Yılmaz, "uzun yıllardır Öz Gıda İş bayrağını gururla taşıyorum. Bu çatı altında çalışma şansı bulduğum süre içerisinde ekibim ile birlikte üyelerimize hizmet etmekten büyük memnuniyet ve mutluluk duyduk. Bu seçimde adaylığımı koymuyorum. Bu görevler bir nevi bayrak yarışıdır, hepinizden hakkınızı helal etmenizi diliyorum. Bayrağı devralacak arkadaşlarıma da şimdiden başarılar diliyorum" dedi.

"Türkiye olarak ekonomik sıkıntılarla baş etmeye çalışıyoruz"
İstanbul I Nolu Şubemizin 10. Olağan Genel Kurulu’nda genel kurula hitaben bir konuşma yapan Genel Başkanımız Mehmet Şahin, "Türkiye'nin ve dünyanın içinde bulunduğu ekonomik ve siyası olaylara baktığımızda hiç de iç açıcı bir durumla karşı karşıya değiliz. Türkiye bugün ekonomik sıkıntılarla baş etmeye çalışıyor. Aynı zamanda bütün çevremizde problemler var. Bu problemlerde bizleri mutlaka etkiliyor. 2008 krizini teğet geçtik. Dünyanın büyük bir kısmı büyük sıkıntılar geçirdi. Bugün de hemen hemen aynı sıkıntılarla karşı karşıyayız. Büyüme hızımız düştü %1,6’ya geriledi. İşsizlik %11’i geçti. Döviz fiyatlarındaki dalgalanmalar da sağlıklı değil, düşerken de, çıkarken de birileri kazanıyor" dedi.

"Üretmeden tüketen ülkeler, kendilerini ayakta tutacak kaynakları büyüterek geliştiremezler"
Türkiye'nin yeniden  üretim ekonomisine dönmesi gerektiğinin altını çizen Şahin, "Türkiye ekonomisi sağlıklı büyümüyor, ekonomi, inşaat sektöründen, rant sektöründen vs. büyümekte, yani el parasından beylik yapıyoruz. Türkiye'nin üretim gücünün Avrupa ülkelerinin ortalamasına ulaşabilmesi için üretim ekonomisinin benimsenmesi gerekiyor. Üretmeden tüketen ülkeler, kendilerini ayakta tutacak kaynakları büyüterek geliştiremezler. Yeni yatırımlar rekabet gücümüzü artıran üretim ekonomisi için olmalı. Daha az tüketeceğiz, daha çok çalışıp daha çok üreteceğiz. Türkiye her sıkıntının üstesinden gelebilir. Başka şansı da yok zaten" diye konuştu.

"Asgari ücretin uzlaşı ile 2 bin 20 TL olarak belirlenmesi önemli bir gelişmedir"
Öz Gıda İş Sendikasının genellikle özel sektörlerde örgütlü olduğuna dikkati çeken Şahin, "Yaşanan sıkıntıları doğrudan görmekteyiz. Bakkala markete alışverişe gittiğimizde filemiz eskisi gibi dolmuyor. Dolayısıyla Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 2019 yılı için geçerli olan yeni asgari ücreti daha fazla artması yönünde arzu etmemize rağmen 2 bin 20 TL olarak belirlemiş olması önemli bir gelişmedir. İşçi-işveren ve hükümet temsilcilerinin üzerinde uzlaşmak asgari ücreti tespit etmelerini, ülkemizin içinden geçtiği zor dönem açısından önemli buluyoruz. İlk defa bir işveren örgütü bu artışı olumlu buldu. Bunu da önemli bir gelişme olarak görüyoruz. Öncelikle şunu ifade etmek gerekiyor ki; Asgari ücret tanımı yanlış olarak kullanılmaktadır. Asgari ücret bir ülkede uygulanabilecek en düşük, en az ücrettir. Bir ailenin tüm ihtiyaçları 2 Bin 20 TL asgari ücret ile karşılanacak şeyler değil, Yaşam çok zor ve pahalı" sözlerini kullandı.

 “Asgari Ücret Bahane Edilerek İşçi Çıkarılmamalı”
Belirlenen yeni asgari ücretin rekabet gücünü koruma endişesiyle işçi çıkarmalarına sebep olmaması gerektiğine dikkati çeken Şahin şöyle devam etti: “Bazı işverenlerimiz asgari ücretin yüksek çıkmasını bahane ederek, işçi çıkarmaya, istihdamı azaltmaya ve yatırımlarını kısmak  gibi bir kısım yollara başvurabilirler. Devletimiz işverenlerimizi desteklemeye devam ediyor.  Verilen bu desteklerin çoğunluğu istihdamı korumak içindir. İşverenlerimizin de bu hassasiyetle hareket etmelerini istiyoruz. dedi.

"Ülkenin üçte biri çalışıyor, kazanıyor bir kuruş vergi ödemiyor"
Şahin, ücretli çalışanlar üzerinde ağır vergi yükü bulunduğunu belirterek, "Asgari ücretle çalışan işçilerin ücret gelirlerinin tamamının, asgari ücretin üzerinde ücret alan işçilerin ise gelirlerinin asgari ücret miktarı kadar olan kısmının vergi dışı bırakılmasını her fırsatta Hak İş olarak dile getiriyoruz. Ülkenin üçte biri çalışıyor, kazanıyor bir kuruş vergi ödemiyor. Ama gariban işçinin her ay maaşından kesiliyor. Talebimiz ve beklentimiz, haksız ve adaletsiz durumu ortadan kaldıracak, işçiler lehine iyileştirme getirecek düzenlemelerin bir an önce yapılmasıdır" ifadelerini kullandı.

"İstanbul I Nolu Şube Başkanımız Sadi Yılmaz'a huzurlarınızda teşekkür ediyorum"
İstanbul I Nolu Şube Genel Kurulu’nun Öz Gıda İş'in mücadelesine ve ülkemize katkı ve destek vermesini temenni eden Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Bu bir bayrak yarışıdır, hepimiz sizlere daha iyi hizmet vermekle mükellefiz. Bu güne kadar sizlere hizmet eden başta İstanbul Şube Başkanımız Sadi Yılmaz olmak üzere emeği geçenlerin hepsine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu kongrede aday olacak ve seçilecek arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum. Hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum" temennisinde bulundu.

Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanımız Sultan Murat Karadağ ve Ankara Şube Başkanımız Hasan Çiloğlu da birer konuşma yaparak Genel Kurulun hayırlara vesile olması yönünde temennilerde bulundular.

Şube Başkan Yardımcımız ve yeni başkan adayımız Zeki Toslu, delegelere hitaben yaptığı konuşmasında Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu ve halkın yaşama bakışını özetledi. İşçilerin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal yaşantısı ile işyerlerindeki sıkıntıları, yapmayı planladığı icraatları dile getiren kısa bir konuşma yaptı.

"Zeki Toslu İstanbul I Nolu Şube Başkanı oldu"
Misafirlerin konuşmalarının ardından seçimlere gidildi. Tek liste ile gidilen seçim sonucunda ZEKİ TOSLU İstanbul I Nolu Şube Başkanı olarak seçildi.

Yeni seçilen şube yönetim kurulu şu şekilde belirlendi:
Şube Başkanı      : Zeki Toslu
Şube Bşk. Yrd.    : Emrah Akın
Şube Bşk. Yrd.    : Ünal Saraç
Şube Bşk. Yrd.    : Murat Keskin
Şube Bşk. Yrd.    : İsmail Akbulut
 
Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 30 Aralık 2018 Pazar